HBO/COURTESY EVERETT COLLECTION
odgoda serija

HBO najavio datume novih sezona: Znamo kada stižu "White Lotus" i "Euphoria"

Zbog štrajka u Hollywoodu odgođeni su brojni novi projekti, no najteže je čekati nastavke omiljenih serija - sada je otkriveno kada bismo mogli gledati nove avanture omiljenih likova.

Zbog štrajka u Hollywoodu odgođeni su brojni novi projekti, no najteže je čekati nastavke omiljenih serija - sada je otkriveno kada bismo mogli gledati nove avanture omiljenih likova.

Streaming servis HBO najavio je nove datume premijera svojih poznatih serija. Tako ćemo prequel poznate serije "Game of Thrones", "House of Dragons" gledati počekom ljeta 2024. godine. Druga sezona će imati osam epizoda, odnosno dvije manje od prethodne. Što se tiče serija "Euphoria" i "White Lotus" u novim sezonama ćemo uživati tek 2025. godine.

Snimanje druge sezone hvaljene serije "The Last of Us" počinje u proljeće 2024. godine, a novu sezonu na malim ekranima možemo očekivati u 2025. godini.

Novi prequel popularne serije "Game of Thrones" - "Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight" također je već odavno trebao početi sa snimanjem, a producenti se nadaju da će produkciju započeti na proljeće.

Naravno, u istim problemima je i Netflix pa ćemo tako četvrtu sezonu serije "Emily in Paris" umjesto krajem ove godine moći gledati tek nekad u prvoj polovici 2024. godine, dok za drugu sezonu hit serije "Wednesday" još uvijek nije poznato kada bi mogla stići na streaming servis.

Neke serije su zbog štrajka i ukinute: među njima je serija o ženskoj bejzbol momčadi "A League of Their Own" čija je druga sezona već bila najavljena, a nakon tri sezone ukinuta je i serija "ICARLY".

Osim serija, odgođeni su i filmski naslovi. Primjerice, popularni "Deadpool" je u kina trebao stići u svibnju iduće godine, ali to neće biti izvedivo, kako je i sam redatelj Shawn Levy potvrdio.

"Volio bih da znam datum. Ne znam niti imamo li bilo kakav datum izlaska filma. Trebao je biti 3. svibanj, ali zbog štrajka glumaca i duge pauze u produkciji to je gotovo neizvedivo jer smo tek na pola puta", otkrio je redatelj hita s Ryanom Reynoldsem u glavnoj ulozi.

Podsjetimo, odgode svih filmskih projekata događaju se zbog štrajka filmskih glumaca i scenarista koji su zahtijevali bolje plaće, isplate za svoj rad od streaming servisa te zaštitu u korištenju umjetne inteligencije. Ovo je jedan od najvećih štrajkova u Hollywoodu, a podržale su ga i najveće filmske zvijezde.

Linker
26. travanj 2024 15:52