SAšA BURIć/CROPIX
Poslušajte "Dalmatino"

Grše objavio novi singl, obožavatelji oduševljeni: "Čovjek koji je spasio glazbenu scenu"

Triljski glazbenik niže hit za hitom i najavljuje izlazak trećeg studijskog albuma koji bi trebao biti objavljen ove godine.

Triljski glazbenik niže hit za hitom i najavljuje izlazak trećeg studijskog albuma koji bi trebao biti objavljen ove godine.

Nakon singlova "Fantazija" i "Tokyo Drift", 28-godišnji triljski reper Grgo Šipek, poznatiji kao Grše, izbacio je još jednu pjesmu s kojom najavljuje novi album. Riječ je o, kako kaže, "tvrdom repu", a pjesma nosi naziv "Dalmatino". Nedavno je na svom Instagram profilu najavio kako će kroz cijelu godinu izbacivati pjesme, a za sada će se, osim tri spomenute, na albumu pronaći i pjesme "Sip" i "Mamma Mia". Točan datum izlaska albuma još nije poznat.

Tekst potpisuje sam Grše, a glazbu i produkciju Mihovil Šoštarić Lockroom i Elmar Žerić El Maar. "Za svu vjernu publiku i ljubitelje tvrdog repa, ovo je poklon Vama", napisao je reper na svom Instagram profilu, a odmah nakon izlaska na YouTubeu počeli su se nizati i komplimenti na račun talentiranog glazbenika.

"Čovjek koji je spasio hrvatsku glazbenu industriju za mlade", "Naježila sam se. Grše ikono naša, razvalio si opet i neka si!!", "Svaka čast", "Novi hit", samo su neki od komentara.

Prošli tjedan, Grše se pojavio i u duetu na novom albumu repera i kolege Pekija u pjesmi "Mangio pasta". Singlovi "Fantazija", na kojoj mu se pridružila Miach, i "Tokyo Drift", na kojoj je radio s Mimi Mercedez, i dalje drže 1. i 2. mjesto na Billboardovoj ljestvici hrvatskih pjesama, a ljetni hit "Mamma Mia" za kojeg je triljski reper višestruko nagrađivan, još uvijek je u top 10, na 9. mjestu, i godinu dana nakon što je pjesma izašla.

"Jako sam sretan i ponosan što je "Mamma Mia" pronašla put do publike. Ovo je priznanje cijelom mom timu jer ljestvica prikazuje realno stanje, što se zapravo sluša u Hrvatskoj. Zaista to nisam očekivao, ali, naravno, imao sam ambiciju biti na tom mjestu i sad sam dobio veliki vjetar u leđa", rekao je mladi glazbenik u svibnju prošle godine za Gloriju.

Posljednjih godina Grše je postao vodeće ime domaće hip-hop scene, broji milijunske preglede, prvi je domaći izvođač na vrhu Billboardove ljestvice u Hrvatskoj, a iza sebe ima već dva studijska albuma, “Tilurium” iz 2019. i “Platinum” iz 2021. godine. U veljači je imao do sada najveći koncert u karijeri u Domu sportova, a ovaj vikend na istom mjestu nastupa i na festivalu Drito X.

U ranijem razgovoru za Gloriju dotaknuo se i glazbene situacije u Hrvatskoj. "Mislim da glazbena scena u Hrvatskoj ne ide u korak s vremenom, a upravo je to dokaz zašto mladi u Hrvatskoj većinom slušaju srpske izvođače. Malo mjesta se daje nečem drugačijem u radijskom eteru i općenito u medijima. Smatram da su se mladi zasitili pjesama o moru, stijeni i ljubavi… Osim toga, promijenila su se i vremena, mladi i njihov pogled na život", istaknuo je.

image
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

A kako niže glazbene uspjehe, tako se može pohvaliti i sa skladnim obiteljskim životom. Naime, u braku je s dugogodišnjom partnericom Rafaleom, a ponosni su roditelji sinčića Frana kojeg su dobili 2022. O supruzi, Grgo ima samo riječi hvale. "Moja Rafaela je zaslužna što sam ostvario sve što sam želio. Zajedno sa mnom je prolazila kroz niz prepreka, ona mi je definitivno najveća podrška. Imali smo težak period kada sam snimao prvi album, ona je radila čak dva posla da mi pomogne. Bez nje ne bih bio tu gdje sam sad", rekao je tada glazbenik dodajući da, kad je dobio sina, strahovao kako će balansirati između glazbe i obitelji. No uspio je sve posložiti pa vikendima nastupa, a tijekom radnog tjedna posvećen je Franu. Uz suprugu, veliki oslonac su mu majka Vanja i otac Juraj te tri godine stariji brat Luka. Njihova podrška bila mu je osobito dragocjena kada se, zbog slave koja ga je zatekla gotovo preko noći, borio s unutarnjim nemirima i anksioznosti.

"Trebalo mi je dugo da se priviknem na to da me ljudi prepoznaju. Svima koji pate od anksioznog poremećaja je teško, a stvar je još gora ako ste javna osoba pa vam dovikuju na ulici, gledaju vas.... To se meni događalo nakon što sam objavio prvi album. No s vremenom sam naučio donekle kontrolirati taj neugodan osjećaj i stanje mi ide na bolje", iskreno je priznao Grše koji je nastavio marljivo graditi svoju karijeru i put prema vrhu glazbene scene.

Linker
28. travanj 2024 06:22