vidi drugu stranu

Dok Kate Bush zarađuje milijune, redatelj Taika Waititi je bijesan na Stranger Things: ‘Uništili su je‘

Slavni redatelj kaže da mlada publika, koja je tek sada otkrila glazbu engleske umjetnice, zapravo ne zna njezinu pravu vrijednost.

Hit iz 1985. "Running Up That Hill" engleske kantautorice Kate Bush ponovno se popeo na glazbeni vrh zahvaljujući Netflixovoj seriji "Stranger Things". Iako je glazbenica početkom 80-ih donijela odluku da ne ide na turneje i nastupe uživo, zbog "Stranger Things" zaradila je više od dva milijuna dolara.

Dok svi govore da je ova serija donijela Bush novu popularnost, novozelandski redatelj Taika Waititi, koji je režirao najnoviji Marvelov film "Thor: Love And Thunder" u kojem su četiri pjesme legendarnog benda Guns N’ Roses, ima potpuno suprotno mišljenje.

image

Taika Waititi na premijri novog Thora.

CAPITAL PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

U intervjuu za NME, Waititi je na pitanje može li njegov novi film za GNR napraviti isto kao Stranger Things za Kate Bush, odgovorio:

"Mislite li na to kako su uništili Kate Bush? Volim tu seriju, ali kao netko tko osjeća pravu snagu glazbe Kate Bush, prilično sam iznerviran time. Postao sam jedan od onih starih seronja koji govore: ‘Ova djeca nisu nikada slušala Kate Bush, nego su čula jednu njezinu pjesmu i to u seriji. Oni je ne poznaju. Ja poznam Kate Bush", rekao je redatelj za NME.

Čitajte i: Kate Bush - britanska glazbena diva koja je postala globalna senzacija među mlađim generacijama

image

Scena iz serije ‘Stranger Things‘.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Iza takve reakcije stoji redateljev osobni neuspjeh što nije u novog Thora uključio jednu njezinu pjesmu pa je glazba tako Kate Bush postala sinonim za "Stranger Things".

"Hrpu njezinih pjesama sam želio staviti u film "This Woman’s Work", što bi bilo sjajno za scenu s likom Natalie Portman. U filmu je zapravo trebalo biti i puno ABBA-e, ali smo na kraju stavili samo jednu njihovu pjesmu.

image

Kate Bush

LICHFIELD ARCHIVE VIA GETTY IMAGE

Četvrta sezona serije "Stranger Things" provlači "Running Up That Hill" u brojnim ključnim scenama, zbog čega je pjesma bila na vrhu britanske ljestvice singlova gotovo 40 godina nakon prvog izdanja.

Kate Bush je prilično iznenađena svojom novom popularnošću, što je priznala prošlog mjeseca za Radio 4’s Woman’s Hour: "Ono što je stvarno divno jest što sam dobila potpuno novu publiku koja, u mnogim slučajevima, nikad nije čula za mene i ja to volim".

Linker
24. travanj 2024 18:25