čovjek ispod kacige

Član Daft Punka najavio solo album, a svoje lice više ne skriva kacigom

Na svakom svom koncertu i javnom nastupu nosili su kacige s kojima su se redovito fotografirali. Postoji poprilično malen broj fotografija na kojima im se vide lica.

Thomas Bangalter iz Daft Punka izdaje solo album, a upravo to mu je bio povod da pokaže svoje lice - na neki način.

Naime, slavni francuski elektronički duo razišao se 2021. godine, a na svakom svom koncertu i javnom nastupu nosili su kacige s kojima su se redovito fotografirali. Postoji poprilično malen broj fotografija na kojima im se vide lica.

Bangalter sad izdaje album pod nazivom "Mythologies" za koji je najavio da će biti orkestralni, a kao najavu na Instagramu objavio je ilustraciju pod nazivom "Portret Thomasa Bangaltera za novu mitologiju".

Kao datum izlaska albuma najavljen je 7. travnja. Na albumu će se naći pjesme "Premiers Mouvements", "Le Catch", "Thalestris", "Les Gémeaux I", "Les Amazones" i "L’Arrivée d’Alexandre". Novu glazbu prvobitno je naručio koreograf Angelin Preljocaj za balet "Mythologies".

image

Thomas Bangalter sa suprugom Elodie Bouchez

DOMINE JEROME/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

"Kao značajno lirsko djelo, Mythologies pronalazi suosnivača Daft Punka kako ponovno izmišlja svoj pristup skladanju", a 90-minutni album "pokazuje malo poštovanja prema konvencionalnim stilskim granicama", otkrivajući "ljubav prema baroknoj glazbi i tragovima američkog minimalizma", stoji u najavi albuma.

Daft Punk je nastupio na dodjeli nagrada Grammy 2014., gdje su osvojili nagradu za album godine za svoj "Random Access Memories".

Linker
24. travanj 2024 02:03