U veselom ritmu

Barack Obama složio ljetnu playlistu: Možda vas iznenadi kakva ga glazba oduševljava

Raznolik i eklektičan izbor sačinjen od sasvim novih naslova i bezvremenskih klasitka - s naglaskom na vesele ritmove - to je ono što bivši predsjednik SAD-a pušta ovog ljeta.

Mnogi političari nakon zahtjevnog mandata na visokoj dužnosti pokažu i svoju ‘drugu‘ stranu, onu ležerniju i opušteniju. Tako je bivši predsjednik SAD-a Barack Obama, omiljen i za mandata, i ove godine oduševio svojim preporukama za čitanje, a pogotovo za slušanje. Obama je na svojim društvenim mrežama objavio popis naslova koji su ga protekle godine oduševili, a on je pak izborom muzike oduševio svoje pratitelje. Bivši predsjednik tako sluša Harryja Stilesa, Rihannu, Beyonce... među ostalima.

"Svake godine uzbuđen sam što ću podijeliti svoju ljetnu playlistu, zato što saznam za toliko mnogo novih umjetnika iz vaših odgovora - to je primjer kako nas glazba sve može spojiti. Evo što ja slušam ovog ljeta. koje pjesme biste vi dodali?", napisao je Barack Obama uz dvije grafike, a na svakoj je nabrojao po 22 umjetnika i njihove pjesme. Barack Obama nam je složio ozbiljan set od 44 pjesme među kojima ima najvećih pop zvijezda današnjice poput Beyonce i njene nove pjesme ‘"Beak my soul", kao i Harry Styles i njegova "Music for a Sushi Restaurant", ima tu i indie poslastica poput britanskog bend a Wet Leg za koje su čuli samo rijetki ‘kužeri‘, a bivši predsjednik istaknuo je njihovu pjesmu "Angelica".

Na listi mu se našla i španjolska senzacija Rosalia, i njena pjesma "Saoko", nije izostavio ni Drakea i Rihannu i njihovu pjesmu "Too Good", a Obama si voli poslušati Jacka Whitea, ovog ljeta favorit mu je pjesma "I‘m Shakin".

image

Barack Obama voli golf i dobru muziku

THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Osim aktualnih zvijezda is svijeta popa, hip-hopa i indie rocka, Barack Obama obožava i klasike, tako posebno ističe Ninu Simone i njenu "Do I Move You?", naglasivši da preferira drugu verziju. Tu je i genijalac Prince i njegova "Let‘s go crazy", a nije izostavio ni genijalca jazza Milesa Davisa i njegovu pjesmu "Blue in Green", kao ni Arethu Franklin sa "Save me".

Raznolik i eklektičan izbor s naglaskom na vesele ritmove to je ono što Barack Obama pušta ovog ljeta. Ako vam treba inspiracija za uživanje na suncu, ljenčarenje u hladu, pripreme za ljetni izlazak, podloga za večeru s prijateljima na terasi ili playlista za put na more, slobodno iskopirajte Barackove preporuke i dobit ćete nekoliko sati garantirano dobre zabave.

Playlista Baracka Obame za ljeto 2022.

Linker
25. travanj 2024 22:31