STEPHEN BURROWS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘domovi duhova‘

Želite li malo paranormalnog adrenalina? Ovo je šest najstrašnijih hotela na svijetu

Svaka kuća ima svoju priču pa tako i hoteli, a diljem svijeta nalaze se oni u kojima navodno obitavaju duhovi iz prošlih vremena pa tako u Los Angelesu možete ‘sresti‘ Marylin Monroe, a u Londonu Napoleona III.

Svaka kuća ima svoju priču pa tako i hoteli, a diljem svijeta nalaze se oni u kojima navodno obitavaju duhovi iz prošlih vremena pa tako u Los Angelesu možete ‘sresti‘ Marylin Monroe, a u Londonu Napoleona III.

Noć vještica ili Halloween u kojem glavne uloge imaju izbušene bundeve i zastrašujući kostimi zombija, duhova, vještica, vampira i kostura, praznik je po mjeri za lovce na adrenalin. Osim što je običaj tu večer gledati horor filmove, "uživati" u strahu može se i na mjestima koja imaju zastrašujuću prošlost poput hotela u kojima navodno obitavaju duhovi ili u kojima su se desila strašna ubojstva.

Evo njih nekoliko uz koje se vežu jezive priče i koji više ili manje ponosno nose naziv "opsjednuti".

image

Stanley Hotel koji je inspirirao Stephena Kinga za njegov horor rroman "The Shining"

SUNPIX TRAVEL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Stanley Hotel, Estes Park Colorado

Ovaj povijesni hotel u Coloradu u kojem je nekada odsjedao Theodore Roosevelt, bio je inspiracija Stephenu Kingu, također čestom gostu, da napiše svoj psihološki horor The Shining po kojem je 1980. snimljen istoimeni kultni film s Jackom Nicholsonom u glavnoj ulozi poremećenog i opsjednutog pisca koji želi ubiti svoju obitelj. Navodno se u hotelu povremeno pojavljuju duhovi, najaktivnija je soba 418, na četvrtom katu se čuju djeca kako se igraju, a često se čuje i tajanstvena klavirska glazba. Uprava hotela se dosjetila kako iskoristiti ova paranormalna događanja pa nude noćne obilaske i vidovnjačke konzultacije interne Madame Vere.

image

Kultni njujorški Chelsea Hotel nažalost poznat je po smrti slavnih osoba

DAN CALLISTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Chelsea Hotel, New York

U kultnom njujorškom hotelu boravile su pa i živjele brojne slavne osobe poput Patti Smith, Andyja Warhola, Jacksona Pollocka i Madonne, a proslavila su ga dva ubojstva. Sid Vicious, basist legendarnog britanskog punk benda Sex Pistols u jednoj od soba za vrijeme tuluma ubio je svoju djevojku Nancy Spungen, a i sam je nekoliko dana kasnije pokušao samoubojstvo. U hotelu je umro i slavni velški pjesnik Dylan Thomas.

Emily Morgan Hotel, San Antonio

Izgrađen je 1924. godine i izvorno je bio medicinska ustanova, a na 12. i 14. katu koji su služili kao bolnički i kirurški prostori, hotelski gosti svjedoče da viđaju ženu u bijeloj haljini i dobivaju tajanstvene telefonske pozive usred noći bez ikoga s druge strane. Hotel je smješten neposredno uz groblje Alamo, gdje se nalazi grobnica palih vojnika, za koje se također priča da je ukleto mjesto.

image

Londonski hotel The Langham opsejdau slavni gosti, ali i duhovi

SCOTTYH/ALAMY/PROFIMEDIA

The Langham Hotel, London

Ovaj slavni hotel u kojem odsjedaju okrunjene glave i umjetnici sa svih strana svijeta ima i svoju mračnu stranu. U sobi 333 navodno postoji muškarac koji se voli družiti u svojoj viktorijanskoj večernjoj odjeći, doduše samo tijekom listopada. A navodno hotelom šeta još nekolicina duhova poput čovjeka odjevenog u vojnu odjeću, njemačkog princa i bivšeg čestog gosta Napoleona III., za kojeg se kaže da opsjeda podrum.

The Hollywood Roosevelt, Los Angeles

Ovaj butik hotel u kojem su odsjedale najslavniji glumci Zlatne ere Hollywooda, poznat je po svojim zabavama uz bazen, a tada se često čuje i tihi zvuk trombona. Navodno ga svira duh pokojnog slavnog glumca Montgomeryja Clifta. Brojni posjetitelji hotel navodno su čuli istu melodiju, a također su vidjeli i duh Marilyn Monroe u ogledalu u njezinom starom apartmanu.

image

Fairmont Banff Spring Hotel skriva brojne tajne

H. MARK WEIDMAN PHOTOGRAPHY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Fairmont Banff Spring Hotel, Rocky Mountains, Kanada

Izgrađen 1888. ovaj bajkoviti hotel koji izgleda poput zamka nalazi se uz Rocky Mountains u Nacionalnom parku Banff. Osim gostiju, po svjedočanstvima u njemu redovito boravi i nekoliko duhova. Jedan od njih je mladenka koja je navodno pala niz kameno stubište tijekom svog vjenčanja, a tu je i jedan koji je od pomoći gostima. Radi se o portiru samu koji je u hotelu radio do 1975. i za života je tvrdio da će se i nakon smrti vratiti u hotel. Njegov duh navodno radi smjene pomažući ljudima s torbama prije nego što nestane.

Linker
26. travanj 2024 16:27