Nakon fine spize nudi se opuštanje u Fjaka Forestu

 BOJAN HARON MARKICEVIC
Novi restoran

Zagrebački chef Marin Medak poziva na hvarski otočić Jerolim gdje vas čekaju delicije i fjaka

Vlasnik restorana Rougmarin na jednom Paklinskih otoka otvorio je restoran gdje se nakon uživanja u svježim delicijama može odmoriti na udobnim ležaljkama u gustoj šumi s pogledom na more i grad Hvar.

Vlasnik restorana Rougmarin na jednom Paklinskih otoka otvorio je restoran gdje se nakon uživanja u svježim delicijama može odmoriti na udobnim ležaljkama u gustoj šumi s pogledom na more i grad Hvar.

‘‘Marendu smatram posebnim iskustvom jer svaki dan uživate u drugačijem jelu, koje predstavlja esenciju dalmatinske kuhinje. Marenda je u Dalmaciji sinonim za odmor od napornog rada, a mi smo ju zamislili kao kratak predah od kupanja.‘‘ Kazao je Marin Medak, vjerojatno najagilniji domaći chef i ugostitelj koji je ovih dana otvorio hvarsku inačicu svog zagrebačko restorana Rougemarin.

Njegova nova restauratorska priča nalazi se na otočiću Jerolimu, nedalek grada Hvara do kojeg posjetitelje voze barkarijoli s gradske rive, a vožnja traje desetak minuta. Rougemarin Hvar nalazi se usred par tisuća kvadrata šume sa 120 sjedećih mjesta ugodno raspoređenih na dvije terase s pogledom na more, borove i Forticu, poznatu hvarsku utvrdu.

image

Trlje na savur

TOM DUBRAVEC CROPIX

Chef Medak kao i uvijek prati svoju viziju, pa tako ovaj put inspiraciju vuče iz vlastitih korijena i osnova dalmatinske kuhinje uz poznati japanski model „omakase“ gdje se gost jednim dijelom u izboru prepušta chefu dok on sam upotrebljava najbolje namirnice koje je nabavio za taj dan.

image

Spicy tuna na listu vinove loze prženom u tempuri

BOJAN HARON MARKICEVIC

Moćan spoj svježe i kvalitetne namirnice uz čiste i precizne tehnike kuhanja.

Takav stil rada automatski vuče poveznice s domaćim ribarima i lokalnim proizvođačima mliječnih proizvoda, voća i povrća i neizostavno hvarskim vinarima. Sam koncept chef Medak postavio je na 12 stupova dalmatinske kuhinje: sol, maslinovo ulje, domaća kvasina, vino, frigano, gradele, teća, žerava, limun, rogač i badem.

image
TOM DUBRAVEC CROPIX

‘‘Ideja je da se od onog što se ulovi i nabavi taj dan od domaćih proizvođača pripreme jela navedenim tehnikama. Može se dogoditi da primjerice, jedan dan imamo samo velikog gofa pa od njega napravimo šest različitih jela kako bi ga u cijelosti iskoristili. Što znači da će se jela mijenjati svaki dan, ovisno što uspijemo nabaviti.‘‘

Uz impresivne tasting menije od četiri, osam ili dvanaest sljedova, imamo i ala cart jela, a restoran nudi i mogućnost uživanja u tradicionalnoj marendi uz „žmul“ vina po cijeni od 25 EUR za sve koji imaju plavu povratnu kartu hvarskih barkarijola.

image

Restoran okružuje šuma idealna za odmor i uživanje u hladovini

BOJAN HARON MARKICEVIC
image

Iz Hvara do Jerolima treba desetak minuta vožnja barkom

TOM DUBRAVEC CROPIX

Restoran se nalazi unutar predivne borove šume, nudi mir i intimu u Fjaka Forestu, gdje se nalaze tri paviljona i nekoliko manjih punktova s udobnim ležajima, stvarajući savršeno okruženje za opuštanje nakon obroka. Najbolji način da se ‘upliva‘ u poznato dalmatinsko stanje uma koje karakterizira opuštanje i bezbrižnost u tzv. - fjaku. Mir, autentični mediteranski ugođaj, atmosfera predivne borove šume, mora i impresivnog pogleda na grad Hvar uz jedinstveno kulinarsko iskustvo i više je nego dovoljan miks da Rougemarin Hvar na bude nezaobilazna ljetna destinacija.

Linker
29. travanj 2024 01:25