Reci DA!

Zadarska županija - destinacija koja zbog svojih ljepota oduševi baš svakog gosta

Središnji dio istočnog Jadrana savršeni je spoj mora, otoka i planina.

Zbog svoje raznolikosti zadarska regija turistima pruža što god požele. Povijesno središte županije je Zadar, riznica antičkog, srednjovjekovnog i renesansnog blaga kao što su crkva sv. Donata, rimski forum, najduža i najšira ulica Kalelarga, katedrala sv. Stošije...

image

Zalazak sunca u Zadru

Ivan Orić

Suvremeni simboli su Morske orgulje i instalacija Pozdrav Suncu - odakle se promatraju najljepši zalasci na svijetu, kako je ustvrdio glasoviti redatelj Alfred Hitchcock. Biograd na Moru, drevni hrvatski kraljevski grad, sada je nautički i turistički centar čiji tematski park Fun Park Biograd oduševljava cijele obitelji. U županiji je Nacionalni park Paklenica, u blizini su i Kornati i Krka, gdje su snimani filmovi o poglavici Winnetouu, a ljubitelje ekologije oduševit će i parkovi prirode - Velebit, Vransko jezero i Telašćica.

image

Nacionalni park Paklenica

Aleksandar Gospić
image

Veli Rat

Aleksandar Gospić

Zadarska regija ima više od 300 otoka i otočića, među kojima su Pag, Pašman, Ugljan i Dugi otok - raj za kupače, kajakaše, ronioce i bicikliste. Biciklirati možete i u zaleđu Zadarske županije te obići brojne vinarije.

image

Slogan Hrvatske turističke zajednice za Zadarsku županiju

Hrvatska turistička zajednica

Vino se ondje proizvodi više tisućljeća, a najzastupljenije sorte su zinfandel, merlot i cabernet, koje se odlično sljubljuju s tradicionalnim jelima poput hobotnice i teletine ispod peke.


Sponzorirani sadržaj nastao z suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije

Linker
14. travanj 2024 02:01