Instagram
VIA ITALIJA

Zaboravite na zabavne parkove, u Italiji se otvara prvi tematski park posvećen - hrani!

Sredinom idućeg mjeseca Italija će svoj vrhunski gurmanski status podići na još veći nivo. Naime, u Bologni će svoja vrata otvoriti tematski park posvećen hrani, jedinstven projekt u svijetu koji će se prostirati na gotovo 10 tisuća kvadratnih metara.

Zabavni park, tržnica, radionice, 40-ak restorana, bistroa i još štošta – mirisne lokacije s ukusnim jelima na jednom mjestu oduševit će gurmane diljem svijeta koji će od idućeg mjeseca imati razlog više za posjet Italiji.

A post shared by Nantes Hype (@nanteshype) on

Fico je zajednički projekt Poljoprivredno-prehrambenog centra iz Bologne, Eatalyja i švicarskog Coopa, a prvenstveni cilj je posjetitelje naučiti ponešto o hrani, njezinom porijeklu, uzgoju, ali i pripremi.

U realizaciji ovog projekta sudjeluje oko dvije tisuće tvrtki, koje će ponuditi neke od najboljih talijanskih proizvoda i brendova, pa će se u parku, između ostalih, naći i proizvodi s potpisom Granarola, Lavazze, Carpigianija i Venchija, koji će, u suradnji s velikim talijanskim poljoprivrednim zajednicama nuditi najbolje za najizbirljivija nepca.

A post shared by Oak Power PR (@oakpowerpr) on

Tim koji stoji iza projekta veliku je pozornost obratio i na ekološku izdržljivost – centar je opremljen a 44.000 solarnih ploča, a posjetitelji će moći koristiti jedan od 500 bicikla s ugrađenim košarama. Organizatori su se potrudili i oko smještaja - za goste koji doputuju izdaleka gradi se hotel u samom centru parka, a nuditi će smještaj za više od 200 radoznalih gastronoma.

Jedinstven pristup hrani i ljubavi prema proizvodnji i kulinarstvu pružit će posjetiteljima i mogućnost, primjerice, vrcanja meda, ulaska u kokošinjce, branja voća sa stabala pa i tečajeva naprednog kuhanja.

Vijest koja je oduševila sve zainteresirane je činjenica da će ulazak u ovaj park biti potpuno besplatan, a investitori i organizatori očekuju da će se broj posjeta u prvim mjesecima kretati u milijunima.

Linker
16. travanj 2024 14:28