ODMORITE SE

Vodič: Donosimo top 10 lokacija za romantični medeni mjesec

Nemate ideju kamo biste otputovali nakon vjenčanja? Na pravom ste mjestu, izdvojili smo najljepša mjesta koja vrijedi posjetiti. Vaš medeni mjesec bit će šlag na kraju vaše svadbene proslave!

Planiranje vjenčanja je iza vas, jednako kao i stres koji ide s tim i napokon je vrijeme da se usredotočite na uživanje u romantici. Bez obzira koliko dana imate na raspolaganju za odmor, stvorit ćete uspomene koje će vam trajati cijeli život, a mi smo samo za vas izdvojili popis najljepših lokacija!

image

Top lokacije za medeni mjesec

PEXELS

Obala Amalfi

Mnogo je razloga zbog kojih je obala Amalfi kontinuirano na vrhu popisa romantičnih putovanja. Duž ove prelijepe obale možete otkriti živopisne gradove iza kojih stoje strme planine i plavo more, romantična mjesta za odmor skrivena u brdima, mnoga povijesna mjesta i bezbrojne prirodne atrakcije. Možete gledati brodove usidrene u seoskim lukama, dok terasasti gradovi nude prizore povijesnih kuća koje izgledaju kao da su naslagane jedna na drugu dok se drže za neravne, gotovo okomite stijene. Osim raskošnih kanjona i pješčanih plaža, obiluju nasadima limuna, cvijeća i maslina, koja tijekom toplih sezona šire opojne mirise.

Koju destinaciju da izaberete neće pogriješiti. Živopisni Capri s valovitim terenom, lijepim selima, povijesnim ruševinama i nevjerojatnim iskustvima u kupnji i restoranima. Ako krenete u Salernu s njegovim šarmantnim starim gradom i krenete prema zapadu, najistaknutija sela na obali Amalfija uključuju Vietri sul Mare, Cetara, Maiori, Minori, Ravello, Atrani, Amalfi, Praiano i Positano.

Bora Bora

Tropski otok Bora Bora u južnom Pacifiku poznat je po luksuznim hotelima, morskom životu i plažama bijelog pijeska i idealno mjesto za medeni mjesec za ljude koji žele provesti malo vremena na suncu. Visoke planine nude mogućnosti za planinarenje, a kristalno čisto more i grebeni vam omogućuju da lakše možete vidjeti i morske raže. Smještena na pola puta između Australije, Azije i Sjeverne Amerike, Bora Bora je dio Francuske Polinezije i lako je dostupna iz zapadnog dijela SAD-a i Australije.

Iako je Bora Bora poznata kao destinacija za medeni mjesec, otok nudi razne mogućnosti smještaja za svaki budžet. Ako ste spremni upustiti se u pustolovinu, čak možete rezervirati karte za let na Air Tahitiju pa možete istražiti različite destinacije Francuske Polinezije uključujući Mooreu, Huahine i Maupiti.

Bahami

Kristalno more i široke bijele pješčane plaže čine Bahame rajskim otokom i savršenim mjestom za medeni mjesec za ljubitelje sunca. S više od 700 otoka, Bahami sadrže širok izbor atrakcija i aktivnosti za svačiji ukus.

Srećom, avanture gliserom olakšavaju obilazak mnogih otoka u jednom danu, što vam ostavlja dovoljno vremena za opuštanje na plaži ili uz bazen. Ljubitelji životinja iskoristit će priliku za kupanje s divljim svinjama i fotografiranje lijenih iguana u Exuma Caysu, a ima i mogućnosti za ronjenje.

Za sve koji žele naučiti nešto novo na svom medenom mjesecu, možete čak posjetiti destilator ruma nazvan po Johnu Watlingu, poznatom kao Duh Bahama, otići na obilazak proizvodnje vina ili napraviti personalizirane čokolade i motati cigare.

Maldivi

Okruženi pjenušavom plavom vodom Indijskog oceana, Maldivi su otoci koji će vas ostaviti bez daha! S ekstravagantnim odmaralištima na svojim privatnim otocima do kojih se može doći samo privatnim avionom, Maldivi su savršen izbor za luksuzni medeni mjesec.

Srećom, Maldivi su otvoreni za mladence svih džepova. Užurbana prijestolnica Male iznenađujuće je jeftina destinacija za letenje, a odatle javnim trajektima možete ići na brojne otoke.

Najbolje od svega, nakon tjedan dana zabave na suncu, možete čak odletjeti dalje u Indiju, Nepal ili Šri Lanku kako biste ovo doista učinili avanturom života!

Hawaii

S prekrasnim planinama, bujnom džunglom i izvrsnim plažama, Havaji vam pružaju sve što možete poželjeti za romantični medeni mjesec na plaži. Honolulu, opušten i gostoljubiv grad, nudi razne kulturne aktivnosti, a ljubitelji povijesti voljet će izlet u Pearl Harbour.

Waikiki, najpoznatija četvrt Honolulua je odlična prilika da testirate svoje vještine surfanja. Maui oduševljava posjetitelje smaragdno zelenim liticama i prekrasnim plažama, dok se Big Island može pohvaliti jednim od najljepših krajolika Havaja. Nijedno putovanje na Havaje nije potpuno bez putovanja u Nacionalni park Havajski vulkani. Ovdje možete prošetati kraterom i sa strahopoštovanjem gledati u moć majke prirode.

Antigua

Antigua i njezin sestrinski otok Barbuda nalaze se u Karipskom moru. Legenda tvrdi da je Antigua dobila ime po samom Kristoforu Kolombu nakon što je on doplovio u čast Svete Marije de la Antigue, djevice čudotvorke. Iako postoje neki mitovi oko ove tvrdnje, nitko ne može poreći da su netaknute, djevičanske plaže i krajolici Antigue i Barbude očaravajuće.

Za ljude željne luksuznog medenog mjeseca, Dickenson Bay je najrazvijeniji dio zemlje i nudi niz luksuznih odmarališta. Coral Bay je dobio ime po obilju koralja u tom području i odličan je za ronjenje, dok je plaža Fort James odlična ako se želite malo podružiti s lokalnim stanovništvom na ovom popularnom pješčanom dijelu.

Bermuda

Bermuda, mali britanski teritorij u sjevernom Atlantiku, već više od stoljeća oduševljava posjetitelje svojim liticama, ružičastim pijeskom i tirkiznom vodom. Mark Twain, slavni američki pisac, inspiraciju je pronašao u ljepoti Bermuda i ovu očaravajuću zemlju smatrao svojim drugim domom.

Područje se može pohvaliti raznim vrhunskim hotelima i prekrasnim plažama i umjesto da budu samo jedan veliki otok, Bermuda se zapravo sastoji od 138 otoka podijeljenih između West Enda, Central Bermuda i East Enda. Zapadni kraj ima oblik polumjeseca okružen vodom boje akvamarina. Horseshoe Bay na južnoj obali otoka omiljen je među lokalnim stanovništvom i stranim posjetiteljima zahvaljujući svojim nazubljenim liticama i ružičastom pijesku, dok Daniel‘s Head Beach Park na zapadnoj obali pruža brojne mogućnosti za ronjenje.

Aruba

Kao najpoznatiji od legendarnih otoka u Karipskom moru, Aruba je otok s krševitim krajolikom, prekrasnim plažama i pjenušavom tirkiznom vodom. Palm Beach dom je većine otmjenih hotela, a Boca Catalina popularno je mjesto za ronjenje. Postoji mnogo prekrasnih plaža i krajolika za odabir, ali otok ima mnogo više od onoga što Arubu čini savršenim odredištem za medeni mjesec za ljude koji žele odmor.

Oranjestad, nizozemski glavni grad, ima prekrasne kolonijalne zgrade usredotočene oko Plaza Daniel Leo. Roniocima će se svidjeti prilika da istraže njemački teretnjak Antilla koji je najveća olupina broda na Južnim Karibima, a urbani istraživači će uživati ​​u ruševinama Bushiribana, napuštenoj tvornici zlata. Tvornica možda više ne obrađuje zlato, ali služi kao spektakularna kulisa za vašu avanturu na medenom mjesecu!

Bali

Jedan od mnogih indonezijskih otoka, Bali ističe se svojom jedinstvenom poviješću kao hinduistički otok u većinski muslimanskoj zemlji. Kao rezultat toga, hinduistički i budistički hramovi ukrašavaju otok duhovnom atmosferom, dok plaže i luksuzna odmarališta čine ovo izvrsnim odredištem za medeni mjesec.

Ljubiteljima joge će se svidjeti brojni joga studiji i mjesta za odmor. Valoviti krajolik prošaran slapovima i bujnim šumama pomoći će vam da se ponovno povežete s prirodom. Bez obzira na vaše želje, nevjerojatno ljubazni i gostoljubivi Balinežani učinit će da se osjećate kao kod kuće.

Disneyland

Disneyland je mjesto gdje se vaši snovi mogu ostvariti i ta magija vas čeka odmah iza ugla. Desetljećima Disney očarava djecu i odrasle diljem svijeta, a likovi i svjetovi koje je oživio ostaju u našem sjećanju još mnogo, mnogo godina. Ima li boljeg mjesta za proslavu početka zajedničkog života od Disneylanda?

Disney sada upravlja tematskim parkovima i odmaralištima u odredištima diljem svijeta, uključujući Los Angeles, Orlando, Tokio, Šangaj, Pariz i Hong Kong, što vam omogućuje da svoj Disneyjev medeni mjesec iz snova spojite s uzbudljivim odmorom. Srećom za mladence, većina tematskih parkova Disneylanda okružena je prekrasnim odmaralištima. Zato obrišite prašinu s tih ušiju Mickeya i Minnie Mousea, spakirajte kofer i neka čarolija počne!

Linker
31. ožujak 2024 10:02