kamo na odmor

The Guardian među najljepše nerazvikane otoke u Europi uvrstio hrvatski otok s manje od 800 stanovnika

Ako još uvijek ne znate kamo na odmor, možda odluku donesete nakon što provjerite popis The Guardiana.

Britanski The Guardian ove se godine odlučio pozabaviti prelijepim europskim otocima koji nisu tako razvikani, a savršeni su za godišnji odmor. Ono što će razveseliti Hrvate je činjenica da se na popisu deset takvih otoka našlo naše Lastovo.

"Možda će vam od Splita do Lastova trebati četiri sata i 15 minuta naporne vožnje trajektom, no ovaj otok toliko se razlikuje od svojih turistički razvikanih sestara da će vam biti drago što ste se potrudili stići do njega. Provedite vrijeme u borovim šumama, divite se otočkim kućicama u venecijanskom stilu, posjetite neke od njegovih 38 crkava ili zaplivajte u prozirnom moru uvale Skrivena Luka. Ovdje postoji samo jedan hotel, prigodnog imena Solitudo, čiji restoran okrenut prema moru poslužuje ukusne jastoge", napisao je britanski medij o našem otoku.

Lastovo se nalazi 14 kilometara južno od otoka Korčule, jugozapadno od poluotoka Pelješca i otoka Mljeta, istočno od otoka Sušca i jugoistočno od otoka Visa. Obuhvaća 40,82 četvornih kilometara, a broji 792 stanovnika.

Cijeli popis The Guardiana izgleda ovako:

Porquerolles, Francuska

Tabarca, Španjolska

Bozcaada, Turska

La Graciosa, Kanarski otoci

Syros, Grčka

Cabrera, Španjolska

Lastovo, Hrvatska

Tinos, Grčka

Île de Batz, Francuska

Filicudi, Sicilija

Linker
16. travanj 2024 07:01