bijeg za vikend

Savršen dan na rijeci: Opuštanje s pogledom na zelenilo Mrežnice kao dio novog turističkog projekta!

Koncerti, izložbe, filmske projekcije i uživanje u domaćim gastro delicijama uz zelenu scenografiju Kupe i Mrežnice, u kojima se možete osvježiti kad sunce zapeče - sve je to dio novog zanimljivog turističkog projekta

Zamislite sljedeći scenarij: sunčani lipanjski vikend započinjete jutarnjim kupanjem, potom slijedi vožnja kajakom, nakon koje se krijepite štrudlom od špeka, prije nego što nastavite rekreaciju na biciklu.

Kad sunce baš jako zapeče, smještate se u jednu od platnenih ležaljki uz obalu rijeke, pijuckate koktel, grickate čips od šarana i u hladu čekate fantastični ručak.

image
‘Špica’ uz obalu Kupe, na kojoj se možete rashladiti kupanjem ili osvježavajućim koktelom.
PR

Čitajte i: Plaže koje morate posjetiti dok ste na otoku Murteru: Od robinzonskog turizma do rajskih, skrivenih oaza

Poslijepodne slijedi druga tura kupanja, a onda malo kulturnog uzdizanja, uz koncert i romantičnu filmsku projekciju pod zvjezdanim nebom. Uz “žablji” orkestar, naravno, kako i priliči slatkovodnom okruženju. Sve ovo možete iskusiti do kraja kolovoza u sklopu turističkog projekta “Dnevni boravak na rijeci”, manifestacije koja je prošle godine započela “Dnevnim boravkom na Mrežnici”, a ovog ljeta se nastavlja još jednom lokacijom - “Dnevnim boravkom na Kupi”, koji se smjestio na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju, objedinjujući prirodne ljepote Karlovačke županije i zanimljivu gastronomsku ponudu.

image
Burgeri s junetinom, uštipci s janjetinom, čips od šarana, pohani sladoled, samo su neki od gastro specijaliteta!
PR

Gosti restorana Žganjer na Kupi tako će imati priliku isprobati uštipke s janjetinom, burger s telećim jezikom, štrudlu s đumbirom i špekom te tortu s bijelim paprom, a s obzirom na povijesnu baštinu i Stari grad Ozalj koji je svojedobno bio dom Zrinskih i Frankopana, pojedina jela, poput torte Katarina Zrinski, inspirirana su receptima iz dvorske kuhinje. Za one ljubitelje hrane koje ne zanima samo konzumacija nego i priprema, tu su razne gastro radionice, “janjetina party” na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka i slično. Uz sjajnu gastronomsku ponudu koju je osmislio Ivan Medić - pobjednik showa “Kuhan i pečen” - ova lokacija će nuditi, ovisno o trenutnim epidemiološkim mjerama, i popratne kulturne programe pa će se u Dnevnom boravku na Kupi naći filmske projekcije, mini koncerti, izložbe, sportska tradicionalna natjecanja, natjecanja za djecu itd.

image
Dnevni boravak na Rijeci u meniju ima ponešto za svakoga!
PR

Čitajte i: Čarobni Egipat! Vitomir Maričić na Sinajskom poluotoku obišao piramide u Gizi i muzeje u Kairu

Ljubitelji sporta imat će priliku veslati u kajacima na rijeci Kupi, baš kao i posjetitelji “Dnevnog boravka na Mrežnici”, koji se smjestio na lokaciju Restorana DP, te također nudi primamljive gastro zanimljivosti. Losos mariniran s koprom, limunom i soli na podlozi od lisnate salate s dresingom od gorušice i meda, beyond burger i burger s odležanom black angus junetinom, sporo pečena trgana svinjska plećka, pad thai, burrito, čips od šarana, nachosi, pohani sladoled i druge delicije vrhunski su specijaliteti chefice s velikom reputacijom, Ivane Vukmanić.

image
Druženje na otvorenom na ‘dvosjedima’ od sijena.
PR

Čitajte i: Avantura u Keniji! Život je ondje puno jednostavniji i opušteniji, a ljudi su sretni s onim što imaju

image
Ljubitelji sporta mogu uživati u vožnji kajakom.
PR

Dnevni boravak na rijeci trajat će sve do kraja kolovoza, a posjetiteljima će kontinuirano nuditi razne aktivnosti i nove jelovnike kroz tjedne. Ovog ljeta nikako ne smijete propustiti gastro priču na rijekama jer su i osmišljene tako da im je teško odoljeti.

Linker
18. travanj 2024 05:20