netaknuta priroda

Prirodnim ljepotama protiv burnouta, znamo za savršeno mjesto

Očuvana priroda, bogata ponuda hrane i pića te vrijedne povijesne lokacije i prekrasni parkovi samo su neke od atrakcija Sisačko-moslavačke županije.

Ako ste u potrazi za mirom, tišinom te kratkotrajnim bijegom od poslovnih obaveza i vreve gradskih ulica, Sisačko-moslavačka županija je pravo mjesto za vikend odmor!

Jesensko i zimsko razdoblje, često popraćeno melankoličnim raspoloženjem, idealno je vrijeme za izlet u prirodu, male gradove i terme - i punjenje baterija za izazove koje nam donosi novi radni tjedan.

image

Ljepota Lonjskog polja

IGOR TOMLJENOVIĆ

U Lonjskom polju možete uživati u netaknutoj prirodi i mirnim selima vozeći bicikle, a u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i seoskim domaćinstvima kušati raznovrsne delicije tradicionalne kuhinje. Duh i tijelo, ali na drugačiji način, obnovite i u Topuskom, kojeg su prije više od 3000 godina naselili drevni Iliri. Otkrili su neprocjenjive izvore termalne vode, jedne od najkvalitetnijih u Europi, pa se u njenim blagodatima uživa i danas - zahvaljujući Lječilištu Topusko.

S brojnim sadržajima - zatvorenim bazenima, sportskim i rekreacijskim aktivnostima te potpuno obnovljenim smještajnim kapacitetima zgrade Petrova gora u Topuskom - ovo mjesto predstavlja idealno mjesto za obiteljski odmor.

image

Zimska idila u Sisačko-moslavačkoj županiji

SAŠA JUIĆ

Moslavina je pak domovina izvornih sorti vina, a osim vrhunske kapljice posjetitelje iznenađuju i prirodne ljepote ovog područja. Na Moslavačkoj vinskoj cesti vlasnici brojnih kleti nude i domaće specijalitete, kao i smještaj i odmor u svojim domaćinstvima.

image

Šaran na rašljama

ARHIVA TZSMŽ

Dođite i opustite se od stresnog tjedna!

Linker
25. travanj 2024 17:28