Hit i u svijetu

Po dobru fotku na hrvatsku obalu! Ovo su domaće lokacije koje na Instagramu privlače najviše pozornosti

U pandemiji koronavirusa godišnji se odmori većinom provode unutar granica Hrvatske pa je tako sva pozornost usmjerena na ljepote o kojima bruje brojni turisti i zbog kojih se iz godine u godinu vraćaju u našu zemlju. A na Instagramu one jednostavno - oduzimaju dah.

Pojavom društvenih mreža često čujemo da ako ste bili negdje i niste to stavili na Instagram - kao da niste ni bili.

A iako su prirodna bogatstva Hrvatske i lokacije kojima se dive posjetitelji diljem svijeta postojale puno prije Instagrama, pojavom te društvene mreže popularnost im je sasvim sigurno porasla. Jer danas se svi žele slikati upravo ondje gdje već imaju fotku poznati estradnjaci, glumci, influencerice.

Mi vam donosimo popis nekoliko najfotogeničnijih i "najinstagramskijih" lokacija u Hrvatskoj, kako bi vas potaknuli da i ovo ljeto obavezno posjetite neke od njih i napravite svoj insta kolaž sjećanja.

Rovinj

Pravi istarski dragulj još nazivaju i gradom romantike, najljepših zalazaka sunca, uskih šarenih ulica i bogate kulturno povijesne baštine, ali i pravim mamcem za ljubitelje dobre fotografije. Apsolutno su najveći hit uličice u starogradskoj jezgri grada koje "izranjaju iz mora". Možda i najfotografiranija lokacija u cijeloj Istri je skrivena uličica te Atelier Charm koji ju je uspješno pretvorio u apsolutnu zvijezdu društvenih mreža, kao i kafić Mediterraneo, u kojem je u jeku sezone prava sreća "upecati" slobodno mjesto.

Brijuni

Brijuni nikako nisu jedna lokacija, to je mnoštvo lokacija za prekrasne fotografije. Odavna poznat kao mondeno okupljalište europske i svjetske aristokracije Nacionalni park Brijuni jedan je od najljepših i najpoznatijih hrvatskih nacionalnih parkova koji se od ostalih parkova razlikuje u činjenici da je gotovo u potpunosti kultiviran od strane čovjeka i stvoren kao njegovo mjesto odmora i uživanja. Ovo prekrasno mjesto stvoreno za ladanjski odmor jedan je od najuređenijih parkova u Europi i prati ga odlična reputacija, potvrđena od strane mnogih poznatih ličnosti koje su se odmarale na Brijunima i opisale svoj boravak kao nezaboravno iskustvo te svih onih koji u posljednje vrijeme fotografijama od tamo pune svoje "feedove".

Lokrum

Već nekoliko sezona titulu najfotogeničnije lokacije odnosi otok Lokrum, udaljen 600 metara od dubrovačke obale, koji neodoljivo podsjeća na rajske plaže Balija. Njegova prirodna posebnost pokazala se kao sjajna kulisa za kreiranje nezaboravnih ljetnih uspomena, a riječ je o malenom slanom jezeru nazvanom Mrtvo more, koje je s vanjskim morem povezano kanalom koji prolazi duboko kroz stijene.

Moro Beach Stupe

Divan projekt Moro Beach na otočiću Vela Stupe u korčulanskom arhipelagu, osim restorana uključuje i preuređenu plažu, ležaljke, mini bar, ali i jedan detalj za kojim lude baš svi iz sezone u sezonu. U pitanju su atraktivne ljuljačke u moru kojima baš nitko nije mogao ni ovo ljeto odoljeti i time se pohvaliti na svom profilu.

Murter

Na arheološkoj plaži Colentum, simpatična i vrlo fotogenična ljuljačka postavljena je realativno nedavno, a od tada plijeni pozornost na društvenim mrežama. A iza nje se, naime, krije i jedna lijepa inicijativa. Naime, ljuljačka je na lokalitetu pravi ukras, prvenstveno jer ne narušava izgled plaže i okoliša. Da stvar bude bolja načinjena je od prirodnih materijala, odnosno drva i naplavina, a s nje se pruža i jedan od najljepših zalazaka sunca na tom području.

Dugi otok - Veli rat

Da je Dugi otok jedan je od najljepših otoka ne samo na Jadranu već i puno šire znamo već dugo. Veli rat najsjevernije je mjesto Dugog otoka a smješten je u uvali Čuna, a njegov biser svjetionik je Punta Bjanka, smješten tri kilometra sjeverozapadno od samog naselja. Najveća je to lanterna na Jadranu, visoka 42 metra, u čijem je dvorištu i kapelica sv. Nikole, u kojoj se mogu organizirati romantična vjenčanja, a s čije obale puca pogled na otvoreno more.

Skywalk - Biokovo, Makarska

U potrazi za izvrsnom fotografijom apsolutna preporuka je i Nebeska šetnica odnosno vidikovac u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje. Nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo na 13. kilometru biokovske ceste i neposredno uz infocentar, na visini od 1228 metara nad morem gdje vladaju specifični vremenski uvjeti. Uz njega nalazi se geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.

Stiniva - Vis

- Ako još uvijek razmišljate kamo ići na ljetovanje ove godine, raj vas definitivno očekuje na hrvatskoj plaži Stiniva - napisao je britanski Daily Mail povodom proglašenja Stinive na Visu najljepšom plažom u Europi 2016. godine. Nju su u izboru 300 europskih plaža s najvećim brojem glasova odabrali posjetitelji portala European Best Destination - čak njih 10 tisuća. Bijeli oblutci, kristalno čisto more i impresivne kamene litice koje zatvaraju plažu s morske strane i osiguravaju joj maksimalnu privatnost prava su lokacija za savršenu Instagram sliku.

Linker
16. travanj 2024 03:53