ljuljaj me nježno

Pet lokacija na Jadranu zbog kojih Instagram gori svake godine! Ljuljačke, savršena priroda i kristalno čisto more

Ljuljačke su tijekom godina postale pravi hit, a u Hrvatskoj je taj trend uveo Moro Beach bar, koji je na otočiću kraj Korčule napravio pravi ljetni raj.

Ljuljačke su poharale Jadran i postale savršena ljetna Instagram kulisa. Bavili se društvenim mrežama ili ne - ljetne fotografije tijekom cijele godine evociraju na divne uspomene, plavo more i vruće, sunčane dane. Stoga su popularne ljuljačke na našoj obali niknule vrlo brzo, a posjetiteljima divnih lokacija dali dodatan razlog da se iduće godine vrate na isto mjesto.

Među pionirima ovog trenda svakako su ljuljačke na Stupama, otočiću kod Korčule. Kada je prije par godina ovaj raj dobio nadogradnju u vidu Moro Beach bara koji potpisuje vrhunsku gastro te ljetnu osvježavajuću ponudu s neizostavnom ljuljačkom u moru, Stupe su postale it mjesto za brojne strane i domaće zvijezde.

Divnom kulisom može se pohvaliti i La Banya, plaža smještena u Žrnovskoj banji na otoku Korčuli.

Ne zaostaje ni 'susjedstvo', naime, i otok Hvar svoju Instagram lokaciju ima. U sklopu Carpe Diem Bara instalirana je ljuljačka koja veseli posjetiteljice i posjetitelje iz cijelog svijeta. Nepotrebno je govoriti o ljepoti ovog našeg otoka, no dodatan sadržaj uvijek je dobra ideja.

Čitajte i: Ovaj raj nalazi se nadomak Zagreba, a idealan je za vikend odmor: Plaža kao stvorena za uživanje

Jadranovo je, pak, namijenjeno svima koji žele s kontinenta možda skoknuti i na kratki odmor, spojeni vikend ili te dan osvježenja. Pješčana plaža u uvali Grabrova oduvijek je privlačila svojom tirkiznom bojom, a pogledom na Krk i Krčki kanal sada je i dodatno uređena tako da je atraktivna svima koji žele napraviti savršene ljetne fotografije u ljuljačci koja daje Jadranovu nešto egzotičniji prizvuk.

Ovaj trend prigrlili su i na Krku pa su na plaži Zala u Staroj Baškoj instalirali ljuljačku za sve one koji žele nezaboravne prizore ovjekovječiti i gledati tijekom hladnih, zimskih dana.

Linker
17. travanj 2024 16:26