Getty Images/iStockphoto
Neki drugačiji dočeci

Novogodišnji vikend: Klizanje na moru, kupanje u planinama...

Klizanje uz morski žal, gledanje filmskih klasika, brčkanje u bazenu dok vani pada snijeg... Novu godinu možete dočekati na netipičnim zabavama organiziranim diljem Hrvatske koje traju od jutra, a gode tijelu i duhu.

Mali Lošinj

Klizanje uz more

Ako se dosad niste klizali na otoku ili se okupali u moru na kraju prosinca, zaputite se u Mali Lošinj. Doček počinje u 22:30 na glavnom trgu, uz koncert grupe Hladno pivo i vatromet u ponoć. Na klizalištu program traje od 10 do 24 sata, a program za djecu s radionicama počinje u 10 ujutro. Od 11 do 13 sati na trgu se može kušati lokalni specijalitet ‘žvacet’, a u 12 sati na plaži Veli žal u Sunčanoj uvali počinje tradicionalno novogodišnje kupanje. Svakako posjetite Muzej Apoksiomena za koji je potrebna prethodna najava zbog ograničenog broja posjetitelja. Muzej je otvoren od utorka do nedjelje, uz stručna vodstva dva puta dnevno u 12 i 16 sati. Ulaznica za odrasle je 50 kuna, a obiteljska (roditelji + 2 djece do 12 godina) stoji 75 kn. Trajekti za Cres plove s Valbiske (Krk) svakih 90 minuta, a iz Brestove svaka dva sata. Prijevoz u jednom smjeru za osobni automobil stoji 96 kuna, a karta za odraslu osobu 15 kn.

TZ Grada Malog Lošinja

TZ Grada Malog Lošinja
Ponoćno kupanje i klizanje uz more atrakcije su otoka Lošinja

Delnice

Dva Silvestrova u zimskoj bajci

Dva dočeka Nove godine, u podne i u ponoć, degustacije goranskih eko delicija, obilazak etno znamenitosti, kupanje u bazenu, klizanje, sanjkanje ili skijanje - sve to nude Delnice. Silvestarska zimska bajka za obitelji ili parove željne zimske idile organizirana je u hotelu Risnjak, čiji novogodišnji paket aranžman uključuje 2 noćenja, svečanu silvestarsku večeru uz tamburaše i brojne druge sadržaje (posjet Etno kući Rački i Popovićevom mlinu), a cijena aranžmana po osobi je oko 1500 kuna. Hotel prima kućne ljubimce. Zanimljivost aranžmana je posjet goranskim medarima u Delnicama, koji uključuje degustaciju goranske medice i šumskog meduna, višestruko nagrađivanog goranskog meda. Karta za autocestu Zagreb-Delnice u jednom smjeru stoji 51 kunu, a ljepote Gorskog kotara možete upoznati vozeći se i starom cestom D1.

Zimska bajka u hotelu Risnjak

Zagreb

Filmski doček u kinu Tuškanac

Ako ne volite vatromet, buku i hladnoću, idealan novogodišnji provod pruža zagrebačko kino Tuškanac. Dočekajte Novu u društvu Caryja Granta, Marilyn Monroe, Kate Winslet i Jima Belushija u neodoljivim filmovima Howarda Hawksa i Woodyja Allena uz filmsku glazbu, ukusne zalogaje i čašu pjenušca u ponoć. Kino se otvara u 20 i 30 sati, a prva projekcija počinje sat kasnije. Cijena ulaznice je 200 kuna, uz godišnju člansku iskaznicu Filmskih programa ulaznica za tulum je 50 kuna jeftinija, a prodaje se na blagajni kina Tuškanac i u uredu Hrvatskog filmskog saveza smještenog iznad kina. Na programu 31. prosinca je komedija Howarda Hawksa ‘Majmunska posla’ u 21 i 30 sati, a s čašom pjenušca pola sata poslije ponoći pogledajte novi hit Woodyja Allena ‘Vrtuljak života’.

Krapinske toplice

Usred zime u badiću

Obiteljski doček za zimogrozne priprema se u Vodenom parku Aquae Vivae u Krapinskim toplicama. Nisu vam potrebna odijela, haljine ni svečane cipele već samo - badić i japanke. Paket-aranžman nudi ulaznice za vodeni park, neograničenu konzumaciju hrane i pića, glazbeni program uz DJ-a te šampanjac u bazenu u ponoć s pogledom na vatromet. Program traje od 19 do 3 sata poslije ponoći. Paket za odrasle stoji 350 kuna, a za djecu od 5 do 12 godina 175 kuna. Unutrašnji dio vodenog parka ima čak 37 atrakcija (slapovi, gejziri, podvodne masaže) te tobogan visok pet i dugačak 50 metara. Temperatura u bazenima s termomineralnom vodom je 34 - 35 C, jedan bazen ima 41 stupanj, a jedan 38 pa se može uživati u ugođaju saune.

Martin Turk

Martin Turk
Krapinske toplice dobar su izbor za zimogrozne - i hedoniste

Samobor

Rustikalna zabava u Samoboru

Tulum počinje već od 10 sati ujutro, uz koncert grupe Vigor i DJ-a Jurkija na glavnom gradskom trgu. U dječjem kutku Laboratorija zabave organiziran je i program za mališane, a možete i klizati na otvorenom dijelu prostora bivše vojarne Taborec. Večernja zabava počinje u 23 sata nastupom grupe Krivi smjer. U Novu 2018. uvodi vas ritam valcera, a za poseban ponoćni ugođaj pobrinut će se Pirotehnika Mirnovec svojim tradicionalnim raskošnim vatrometom. Svi će posjetitelji uživati u besplatnom kuhanom vinu i ‘češnofki’ to go. Iz Samobora ne možete otići a da ne kušate bermet i glasovite kremšnite koje možete dobiti u bilo koje doba u kavani i hotelu Livadić. S pogledom na glavni trg i bajkovite novogodišnje dekoracije možete i prenoćiti u hotelu Livadić, inače zaštićenom spomeniku kulture izgrađenom 1800. godine.

TZ Grada Samobora
U Samoboru tulum počinje već u 10 sati ujutro

Milan Žitković/Arhiva Grada Samobora

Linker
24. travanj 2024 01:35