PRESS
ADVENTSKO VRIJEME

Nenametljivi sjaj zelenog prstena: Evo što sve nude Samobor, Velika Gorica i Ivanić-Grad

Zagrebačka županija u adventsko vrijeme nudi topao zimski ugođaj i iskrenu dobrodošlicu.

Zagrebačka županija u adventsko vrijeme nudi topao zimski ugođaj i iskrenu dobrodošlicu.

Tu vrijeme teče sporije, a dnevni ritam usklađen je s prirodom. Kojim smjerom krenuti? To će svatko izabrati sam. Jedan put vodi po šumskim i planinarskim stazama. Netaknuta brda i doline šetače vabe da uživaju u zimskoj idili, a nalet svježeg zraka i zdrave studeni otklanja svaki stres. Svatko može pronaći tajno sanjkalište, poligon za igre na snijegu ili savršenu kulisu za divljenje bajkovitom zimskom pejzažu. Drugi put vodi u smjeru slikovitih sela. Ognjišta u brojnim ruralnim domaćinstvima diljem Zagrebačke županije spremna su ugrijati i ugostiti putnike željne domaćih okusa i ugodne neformalne atmosfere. Osim zagrljaja prirode i autohtonih gastronomskih doživljaja, postoji i treći put, koji vodi do pitomih gradića zagrebačke okolice. Upoznavanje znamenitosti, povijesnih spomenika i izvornih običaja spoj je ugodnog i korisnog. Blagdansko ozračje, a pogotovo adventsko slavlje u malim mjestima unutar zagrebačkog zelenog prstena, naglasak stavljaju na izvorne vrijednosti - ljudsku toplinu, povezanost i njegovanje baštine. Ovo su neka mjesta u Zagrebačkoj županiji koja morate posjetiti kako biste iskusili i doživjeli božićnu čaroliju.

image
PRESS

SAMOBOR

Nakon šetnje parkom prirode Žumberak ili starim gradom Samoborom zasladite se tradicionalnim kremšnitama i zagrijte bermetom. Samoborci su na glasu kao vrsni zanatlije i marljivi obrtnici pa u adventskoj ponudi neće nedostajati jedinstvenih ručnih radova i darova za najmilije. Dok vi uživate u čarobno ukrašenim samoborskim šetnicama ili tražite brojne fotopointove za adventski selfie, najmlađi mogu klizati, sudjelovati u radionicama, voziti se u eko vlakiću vilenjaka Zvončeka... Samobor ove godine ima novu adventsku lokaciju - Stražničku ulicu s “Minglanjem u Klanjcu”. Atmosferu će dodatno zagrijati brojni nastupi među kojima je i onaj Joška Čaglja Jole na Staru godinu.

image

Bogat je program i za najmlađe

PRESS

VELIKA GORICA

Zabavni program, klizalište ispod zvjezdanog neba, radionice izrade božićnih ukrasa i svijeća, pub kviz, ured Bake Božićnjak, koncerti, Božićni sajam i blagdanska gastro ponuda, aduti su kojima će se Velika Gorica i ove godine boriti za titulu “Naj adventa”. Slamnato Božićno selo bit će najdraže mjesto za mališane, u kojem će moći pisati pismo Djedu Božićnjaku i igrati se s vilenjacima. Za ljubitelje slatkog tu su domaći štrukli s makom - kao turopoljska verzija poznatih germknedli. Tu je i priča o svjetski poznatoj kravati - podgutnici - ili rupcu svezanom “a la Croate”, o kojima ćete više doznati u Turopoljskom muzeju.

image

Klizalište u Velikoj Gorici

PRESS

IVANIĆ-GRAD

Noćnom utrkom “Black Gold Night Run”, uz osvijetljene naftne njihalice u tjednu kad se slavi sveta Barbara, zaštitnica rudara, započinje bogati adventski program u Ivanić-Gradu. Na božićnom sajmu će dvadesetak izlagača predstaviti ukrase, domaće proizvode, nakit i slastice. Uređenje gradske vijećnice i šetnice podsjeća na francuski Colmar, a na novogodišnjem buvljaku “Pusti modu” & Bubble Mingle, 30. prosinca, moći ćete razmijeniti odjeću i uživati u pjenušavim vinima. U 2024. uđite u ritmovima 80-ih i 90-ih, a 1. siječnja je novogodišnji vatromet na Sportskom parku Zelenjak. Tijekom cijelog adventa bit će organizirane radionice za djecu - poput potrage za blagom i čarobnih napitaka, zimske olimpijade, izrade ukrasa, kazališne i cirkuske predstave te izložbe.

image

U sva tri grada čeka vas božićna čarolija

PRESS
Linker
27. travanj 2024 08:00