VELIKO PRIZNANJE

Nema mu premca: Ovaj dalmatinski otok, kojeg obožava svjetska elita, drugi je put izabran za najbolji u Europi

Po izboru čitatelja glasovitog magazina za putovanja Conde Nast Traveller, otok Hvar je ove godine pobjednička destinacija na Starom kontinentu.

Čak 96.56 posto čitatelja prestižnog časopisa Conde Nast Traveller smatra naš najsunčaniji otok top mjestom za odmor. Kako piše ovaj poznati magazin, Hvar ima sve što treba za relaksaciju, od prekrasnih plaža do vrijednog nasljeđa kao što je tvrđava Fortica koju su čitatelji posebno istaknuli. Riječ je o gradskim zidinama nad sjevernim dijelom grada Hvara, na brdu visine oko stotinjak metara, koje su nekoć služile kao štit od raznih osvajača.

Veliki broj čitatelja kao prednost Hvara je istaknuo i blagu klimu, a posebno činjenicu da je to najsunčaniji otok na ovom dijelu Jadrana – s preko 2800 suncem okupanih sati u godini.

Kako se da iščitati, upravo je stoga mnogim Europljanima Hvar zanimljiv i tijekom zime, a ne samo ljeta, što je dobar znak da bi se na ovom otoku idućih godina turistička sezona mogla značajno produljiti. Kao jedna od preporuka, istaknuta su i hvarska polja lavande, odnosno žetva lavande krajem, ljeta koja je, tvrde strani gosti, atrakcija za sva osjetila.

Čitajte i: Novinarka i urednica otišla je na popularni grčki otok Mikonos, ali u rujnu: Bez gužve na otoku užitka

Velika konkurencija

Najnovije priznanje Hvaru još je jedna u nizu potvrda koliko je Hrvatska privlačna kao turistička zemlja. Naime, ove godine u najužoj konkurenciji bili su neki od najpopularnijih europskih otoka poput razvikanog grčkog Mykonosa, portugalskog Madeira te talijanskog Ischia, pitoresknog otoka vulkanskog podrijetla koji se nalazi na sjevernom kraju Napuljskog zaljeva.

Conde Nast Traveller naglašava da je isto priznanje Hvar dobio i prije dvije godine, 2019., uoči početka krize s korona virusom. I taj je podatak izdvojen kao pohvala našem otoku, s obzirom na sve izazove zbog pandemije u proteklom razdoblju.

Linker
19. travanj 2024 17:00