Saša Burić
Ljeto na Jadranu

Ne znaš tko je ljepši: Domaće zvijezde odabrale su neke od najdivnijih lokacija plave boje

Pijesak ili stijene, prirodni hlad ili sjena suncobrana, ulaz u more skokom ili iz plićaka, žamor ljudi ili samo pjesma cvrčaka.... puno je kriterija za odabir najboljeg mjesta za ljetne užitke, a naše četiri sugovornice otkrivaju što je njima važno.

Koje to skrivene dragulje naše obale svake godine posjećuju, ili same ili s obiteljima, otkrile su naše poznate dame za magazin Gloria.

Pjevačica Domenica: Prozid

Proizd, otočić površine manje od jednog četvornog kilometra koji se nalazi u korčulanskom akvatoriju, za mene je istinski raj na zemlji. I ne samo za mene - 2007. je prema izboru Hrvatske turističke zajednice izabran za ‘Plažu godine’, a i britanski Daily Telegraph uvrstio ga je među pet najljepših plaža na Jadranu. Veliki bijeli obluci, nestvarno čisto tirkizno more, mir, fascinantne stijene i prekrasan pogled na Hvar čine ga idealnim za ljetni odmor, a meni je najljepša plaža Bili bok. Kako sam odrasla u Veloj Luci, ondje sam napravila prve skokove u more i izronila prve školjke.

Prozid je otočić u korčulanskom akvatoriju

Proizd se nalazi sjeverozapadno od Vele Luke, i do njega se može brodom ili čamcem, a jednini objekt na njemu je - restoran. Ovo je ljeto svima potpuno drukčije nego inače, meni su zbog korone svi nastupi neizvjesni, ali zapravo se veselim slobodnom vremenu koje ću maksimalno iskoristiti i na otoku uživati u plivanju, ronjenju i jedrenju na dasci.

Anja Alavanja Romac, voditeljica: Slanica

Sa suprugom Željkom i sinovima Jakovom i Ivorom ljetujem u kući na otoku Murteru, koja je tik uz more. Imamo nekoliko omiljenih plaža u blizini do kojih dolazimo ljetnim ‘prijevoznim sredstvom’ - sup daskom. Odveslamo do šljunčane uvale Čigrađe - prve postaje za kavu i sladoled - ili pak do pješčane plaže Podvrške, koju jako volimo jer je plitka i stoga idealna za dječje zabave u moru. Kad nema gužve, odemo na Slanicu, jednu od popularnijih plaža na otoku i cijeloj šibenskoj rivijeri, koja tada izgleda kao hrvatski Maldivi.

Anja Alavanja Romac obožava za transport koristiti sup-dasku

Uz brojne ugostiteljske objekte, na Slanici je i vodeni tobogan, teniski i odbojkaški tereni, može se unajmiti jet ski... Ima dovoljno hlada pod stablima s gustim krošnjama te slamnatim suncobranima, no moji dečki i ja smo pobornici aktivnog odmora pa se dobro zaštitimo UV faktorima i uživamo s loptom u suncu i moru. Petogodišnjeg Ivora malo ulovi strah kad je more valovito, no ovoga ljeta očekujem da će poput tri godine starijeg brata i sam uhvatiti veslo.

A u novom broju Glorija Magazina doznajte koje plaže obožavaju još i naša glumica Ecija Ojdanić te manekenka i dizajnerica Helena Šopar Zadro.

Ne propustite: Ultimativni ljetni hit samo uz magazin Gloria!

Cloud & Co. ogrlica: Ultimativni ljetni hit potražite samo uz novi broj magazina Gloria!

Novi broj magazina Gloria i lančić hrvatskog brenda Cloud & Co. potražite od 23. srpnja na svim većim prodajnim mjestima po cijeni od 39,90 kn.

U novom broju najrakošnijeg ženskog magazina donosimo vam i ove teme:

MAJA CIGLENEČKI, DORIS PINČIĆ, ZLATA MÜCK SUŠEC Tajni život javnih lica

JOOLS I JAMIE OLIVER Tužna godišnjica braka

HANA SAMARŽIJA Glas nove generacije

BRITNEY SPEARS Zatočenica vlastite slave

LJEPOTA Mirisni antidepresivi

MODA Najljepši badići u prezentaciji Ive Šarić

KUHINJA: BERNARD KORAK Gastro iskorak vinogradarske obitelji

FELJTON: KATY PERRY Godina iz snova pop-princeze

U PRODAJI JE I IDEALNO LJETNO ŠTIVO

Od 20. srpnja uživajte u svim čarima opuštanja uz posebno izdanje magazina Gloria, kojim vas vodimo u svijet poznatih imena svjetske i domaće scene, a svim čitateljima darujemo ultimativni beauty hit - Elemis anti-aging kremu s morskim kolagenom.

Linker
20. travanj 2024 03:59