UNSPLASH
zimsko putovanje

Najljepša snježna priča: Vodimo vas u Val d‘Isère

Vlasnica konzultantske i marketinške agencije Ivana Pavlović provela je dva tjedna u francuskom raju za skijaše, gdje je danju istraživala staze - koje vode i do obližnjeg mjesta Tignesa - a poslijepodneva je koristila za opuštanje u luksuznom spa centru i čitajući pokraj kamina.

Vlasnica konzultantske i marketinške agencije Ivana Pavlović provela je dva tjedna u francuskom raju za skijaše, gdje je danju istraživala staze - koje vode i do obližnjeg mjesta Tignesa - a poslijepodneva je koristila za opuštanje u luksuznom spa centru i čitajući pokraj kamina.

Budući da živim u Monaku, gdje imam agenciju s kojom poslujem i u Hrvatskoj, na putovanje u Val d‘Isère krenula sam automobilom. To malo mjesto u istoimenoj francuskoj općini poznato je kao raj za skijaše - gdje se od 1955. održavaju utrke u alpskim disciplinama - a u prosincu se ondje vozio muški superveleslalom Svjetskog skijaškog kupa.

Od Monaka do Val d‘Isèrea potrebno je otprilike šest do šest i pol sati vožnje automobilom (530 kilometara), ovisno o stanju na autocestama kroz Italiju na kojima su vječito u tijeku neki radovi, a cijena puta bila je otprilike 250 eura u jednom smjeru. U Val d‘Isèreu našla sam se s prijateljima koji žive u Perthu i Londonu.

image

Ivana Pavlović

PRIVATNA ARHIVA

Svima nam je bila želja provesti dvotjedni odmor na snijegu, a odabrali smo Val d‘Isère jer nitko od nas još nije bio tamo. I mogu reći da sam oduševljena, jer pruža sve ono što želite od zimskog odmora: pitoreskno mjesto, šetnje, uživanje u tradicionalnim restoranima, večeri uz kamin i knjigu - što je meni uz skijanje najdraži dio dana na snježnom odmoru. Osim toga, idealno je za ljubitelje shoppinga zbog brojnih dućana luksuznih brendova.

image
GLORIA PRODUKCIJA

Terasa s pogledom

Dan smo započinjali doručkom, a nastavili kavom na terasi s pogledom na skijaške staze. Terasa Loulou nalazi se u podnožju skijaških liftova koji vode do svih skijaških zona - od narančaste zabavne zone i snowboarding parka do plavih, zelenih, crnih te crvenih skijaških staza. Koristeći određene gondole i staze, možete doskijati do susjednog mjesta Tignesa. Loulou je također idealno mjesto za uživanje na suncu nakon jutarnjeg skijanja te moje omiljeno mjesto za ručak. Popodnevni après-ski je u La Folie Douce, a traje do 17 stati. La Folie Douce nudi odličnu zabavu, uz pregršt nastupa uživo, kabareta, DJ setova i partyja koji su specifični i mijenjaju se svaki dan u tjednu.

image

Loulou je također idealno mjesto za uživanje na suncu nakon jutarnjeg skijanja

PRIVATNA ARHIVA

Bajkoviti smještaj

Prvi tjedan bili smo smješteni u hotelu Airelles Val D‘Isere, a drugi u Chalet Angelusu. Riječ je o kući sa šest spavaćih soba, a ondje može spavati od 10 do 14 ljudi. U sve su uključene usluge čišćenja pa i privatnog chefa, ima unutarnji bazen, hamam i saunu. Grupacija Airelles pak ima hotele na najljepšim mjestima u Francuskoj kao što su Château de Versailles, Saint Tropez, Courchevel, Gordes te Val d‘Isère u kojem sam odsjela.

image

Od Monaka do Val d‘Isèrea potrebno je otprilike šest do šest i pol sati vožnje automobilom

PRIVATNA ARHIVA

Smješten je u samom centru Val d‘Isère, koji je pak u samom srcu regije Savoje, na rubu Nacionalnog parka Vanoise. Prekrasan obiteljski hotel, meni jedan od najljepših koje sam posjetila. Smješten na nadmorskoj visini od 1800 metara, Airelles Val d‘Isère najbolji je takozvani "ski-in, ski-out" hotel (u koji skijama izlaziš na stazu te se jednako tako i vraćaš u hotel, bez hodanja i nošenja teške skijaške opreme) u Val d‘Isèreu.

image

Zbog ugodne atmosfere stvarno nudi odmor iz snova

PRIVATNA ARHIVA

Zbog njegove topline i ugodne atmosfere stvarno nudi odmor iz snova. Od momenta kada sam kročila kroz glavni ulaz, imala sam osjećaj kao da sam ušla na set najljepšeg božićnog filma: zvuk pucketanja vatre u kaminu, prekrasno okićeno predvorje i šarmantno osoblje koje se brine da vam ni u jednom trenutku ništa ne nedostaje. Vanjski dio hotela inspiriran je tradicionalnom savojskom arhitekturom i savršeno se uklapa u prirodno okruženje. U unutrašnjosti je francuski arhitekt Christophe Tollemer pažljivo radio kako bi osigurao da 41 soba i apartman izgledaju tradicionalno i sofisticirano. Na najvišem katu pet privatnih apartmana nudi prekrasan pogled na okolne planine.

Spa zona i večeri uz vatru

Zimski hedonizam bio je potpun uz boravak u Guerlain Spau, oazi opuštanja poznatog francuskog kozmetičkog brenda, gdje su u ponudi teretana, unutarnji bazen, hamam, jacuzzi, tretmani lica i masaže. To je jedan od najljepših spa centara koje sam posjetila. Odiše čistim luksuzom i mirom, dočekuju vas uz palete čajeva Mariage Frères te sami birate ulje i miris za masažu. Bar Airelles bio mi je pak omiljeno večernje mjesto, gdje sam uživala uz kamin i čašu finog vina.

image

Odiše čistim luksuzom i mirom, dočekuju vas uz palete čajeva Mariage Frères

PRIVATNA ARHIVA

Vremenski uvjeti i osiguranje

U Val d‘Isèreu redovito pada snijeg, a prosječne dnevne temperature uglavnom su između -8 i 0 Celzijevih stupnjeva. Mi smo imali zaista sreće s vremenom jer je tijekom dva tjedna snijeg padao četiri puta, i to većinom tijekom noći i ranog jutra, a ostatak dana bio bi predivan i sunčan, s nevjerojatno plavim nebom. Ako uhvatite priliku, posjetite ovo divno i još uvijek autentično mjesto s nekim od najljepših skijaških staza u Europi. A kako biste bili bezbrižni, obavezno uzmite osiguranje kad kupujete ski pass (skijašku kartu). Osiguranje pokriva nesretne slučajeve na označenim skijaškim stazama, a uključuje i dolazak helikoptera po vas, pružanje hitne pomoći...

image

U Val d‘Isèreu redovito pada snijeg, a prosječne dnevne temperature uglavnom su između -8 i 0 Celzijevih stupnjeva

PRIVATNA ARHIVA
Linker
27. travanj 2024 12:53