kakva ljepota

Morate ih posjetiti! S ovih mjesta pruža se spektakularan pogled na Dubrovnik

Izdvojili smo lokacije u Dubrovniku koje pružaju najbolji pogled i pozadinu za odlične fotografije na Instagramu.

U jednoj od najpopularnijih ljetnih turističkih destinacija okruženoj jedinstvenim 1940 metara dugim srednjovjekovnim zidinama, povijest je prisutna na svakom dijelu grada. Svaki kutak Dubrovnika krije svoju priču, a mnogi od njih pružaju pogled od kojeg zastaje dah.

Izdvojili smo bajkovita mjesta s najboljim pogledom na jadranski biser koja morate posjetiti.

Jedan od najromantičnijih restorana na svijetu

Na Pilama, u blizini mora, na samom ulazu u dubrovačku staru gradsku jezgru, smjestio se restoran Nautika s predivnim pogledom na more, zidine i tvrđave Lovrijenac i Bokar.

image
Nautiku je renomirani časopis Condé Nast Traveller 2008. godine proglasio šestim najromantičnijim restoranom na svijetu
RESTORAN NAUTIKA

Čitajte i: Insajderski vodič Mare Bratoš: Doživite Dubrovnik iz snova od osamljenih plaža do gradske vreve i umjetničkih programa

Izgledom koji podsjeća na bogatu povijest i zlatno doba Dubrovačke Republike, restoran Nautika jedna je od najpopularnijih lokacija s odličnom gastronomskom ponudom lokalnih dobavljača i pogledom od kojeg zastaje dah.

image
Izgledom koji podsjeća na svoju bogatu povijest, restoran Nautika jedna je od najpopularnijih lokacija.
RESTORAN NAUTIKA

Na lokaciji koju mnogi koriste kako bi uljepšali kolekciju fotografija na društvenim mrežama, poseban je doživljaj predvečer kada svjetla restorana dodatno pridonose romantičnom ugođaju uz šum mora.

Svatko tko je jednom posjetio restoran može razumjeti zašto je upravo Nautiku renomirani časopis Condé Nast Traveller 2008. godine proglasio šestim najromantičnijim restoranom na svijetu.

Panorama restoran i bar

Restoran Panorama mjesto je koje nikako ne biste trebali zaobići posjetite li Dubrovnik. Pogled na staru jezgru, Elafitske otoke i Lokrum, koji će vas u sekundi ostaviti bez teksta - nalazi se na brdu Srđ do kojeg se dolazi žičarom.

Staklena stijena koja se proteže glavnim zidom savršen je spoj tradicije i modernog, a osim svježeg morskog zraka i oku ugodnog ambijenta, ovaj restoran smješten na 415 metara nadmorske visine, ispunit će očekivanja čak i onima izbirljivog nepca.

Čitajte i: Krk uzduž i poprijeko: Insajderski vodič po otoku Damira Kedže u kojem je otkrio sve njegove posebnosti

Bistro Revelin

Jedina terasa u sjeni borova unutar Gradskih zidina mnogima je prva stanica za kratku stanku i odličnu fotografiju.

image
Jedina terasa u sjeni borova unutar Gradskih zidina dio je restorana Revelin.
FACEBOOK

Bistro Revelin smješten je između luke starog grada Dubrovnika i njegove najpoznatije tvrđave Revelin po kojoj ponosno nosi i ime.

Ogladnite li u međuvremenu, ovaj restoran nudi pravi vatromet okusa s potpisom višestruko nagrađivanog kuhara Zorana Ožegovića.

image
Uz jelovnik posvećen Mediteranu, Revelin pruža pogled na luku Starog Grada.
FACEBOOK

Uz jelovnik posvećen Mediteranu, Revelin pruža pogled na luku Starog Grada, srednjovjekovna crkvena zvona, ali i na popularne zidine, vječnu pozadinu popularnih fotografija s Instagrama.

image
Bistro Revelin smješten je između luke Starog Grada Dubrovnika.
FACEBOOK
Linker
17. travanj 2024 10:13