UŠĆE NERETVE

Mjesto gdje rijeka ljubi more: Idealna za nezaboravne ljetne dane na plaži i fantastične fotografije

Ušće Neretve kod Ploča oduzima dah svakome tko ga je posjetio, a sigurni smo da će se vratiti još koji put. Lokacija na jugu idealna je za sve željne malo drugačijeg odmora.

Na mjestu gdje Neretva ulazi u Jadransko more, kako bi lokalci rekli "gdje rijeka ljubi more", ušću nedaleko grada Ploče, priroda i njezino ruho očaravaju na prvu. S prizorima zmajeva na nebu zbog brojnih avanturista koji se bave vodenom sportom, uz lagani maestral i pjeskovitu plažu i plitko more, lokacije je to na jugu Hrvatske za sve one željne malo drugačijeg eskapizma.

image
Povoljan vjetar koji puše okupio je gomilu zaljubljenika u kitesurfing.
DENIS JERKOVIC/CROPIX

Kraj koji je najpoznatiji po maratonu lađa, mandarinama i lubenicama, idealna je destinacija zbog plaže, vjetra, raznih aktivnosti, prirode i hrane.

U dolini Neretve, primjerice, možete kušati specijalitete poput žaba, jegulja i divljači, a možete se i provozati u drevnim neretvanskim lađama iz 10. stoljeća.

Za one koji više vole kopno, pjeskovita plaža na kojoj uz more puše lagani maestral odlična je za opuštanje na ručniku uz omiljeno štivo ili pak piknik s najdražima. Drvena staza s konopima vodi do nje, najomiljenija je lokacija za fotografiranje, sudeći po Instagram objavama.

Na mjestu gdje je Neretva formirala deltu površine 20.000 hektara valova je malo, maestral tijekom cijele ljetne sezone lagano puše, a zbog hladnih noći, puno vode i sunca, Neretljani svoju dolinu nazivaju "Božjim darom". Oduševljava i brojne strance koji iz Slovenije, Češke, Njemačke, Austrije i Slovačke ciljano dolaze na kitesurfing, a na plaži se u sklopu kluba Kitesurfing Komin Neretva održava i trodnevna školica. Gusta borova šuma koja se nalazi tik do plaže čini ju i odličnom lokacijom za kampiranje.

Čitajte i: Vozili smo se kajakom niz toplu Kupu: Izlet koji oduševljava, a udaljen je tek sat vremena vožnje od Zagreba

Na plaži je i lokalni bar, a ljuljačka koja se nalazi na njihovoj terasi, uz stazu je također popularno mjesto za fotografiranje. Svi željni očaravajućih fotografija gdje je u pozadini vidljivo ušće, svakako će brže-bolje pohrliti prema njoj.

Linker
19. travanj 2024 21:29