blagdanska idila

Kamo na izlet: Ove zime poklonite si najtopliji advent u Hrvatskoj

Ako se pitati gdje pronaći zabavu, blagdansku raskoš, čarobnu atmosferu, poneko iznenađenje, a možda i ljubav, imamo odgovor.

Varaždin je uvijek dobra ideja za izlet, a to posebno vrijedi u blagdansko doba kad njegova razigrana i šarena pročelja te divne povijesne ulice i trgove ukrašavaju tisuće lampica, šarenih i lijepih ukrasa, nasmijana lica i čarobno topla atmosfera, toliko tipična za najtopliji Advent u Hrvatskoj.

image

Najmlađe očekuje kuća Djeda Mraza

ARHIVA TZGV

Želite čaroliju?

Varaždin ima pravog Djeda Mraza! Povucite ga za bradu i uvjerite se da je to zaista on. Stanuje u bajkovito uređenoj kući u Gajevoj ulici u samom srcu Varaždina. To je čarobno mjesto gdje se pričaju priče, svira se i pjeva, smije se i širi se toplina prijateljstva, a dok Djed osobno ne stigne u kuću 7. prosinca, za zabavu su zaduženi njegovi slatki vilenjaci i vilenjakinje. Čarolije ima i na nekoliko koraka udaljenom varaždinskom Korzu, srcu Adventa, gdje se smjestio predivni, nostalgični retro karusel koji će vas, u mašti, odvesti u magični svijet u kojem Advent traje vječno.

Želite zabavu?

Na Adventu u Varaždinu ima je na pretek. Vikend koncerti i DJ-i na Korzu i Stančiću, veliko klizalište s vrtoglavim ledenim toboganom na Kapucinskom trgu, bezbroj sretnih lica, brojna mjesta za druženje i smijanje uz fine okuse i mirise blagdana ispunit će vam dane i večeri nezaboravnim provodom.

Želite gastro užitke?

Na svakom adventskom trgu u Varaždinu čeka vas probrani niz kućica s raznolikom ponudom jestivih i tekućih delicija koje će vam oplemeniti nepce, zagrijati vas i razdragati kako biste kraj godine proveli nasmijani i zadovoljni.

image

Kuhano vino za zagrijavanje i dobro raspoloženje

ARHIVA TZGV

Želite romantiku?

Varaždinske su ulice i trgovi predivni i romantično tajnoviti u svako doba godine, a blistavo uređeni Advent tu ljepotu čini neodoljivom. Čarobna atmosfera povijesnog, ukrašenog Varaždina, neprekidni niz događanja te toplina i mirisi ovog posebnog dijela godine (ponovno) će probuditi ljubav u vašim srcima.

Ove zime poklonite si topli Advent u Varaždinu!

Linker
20. travanj 2024 14:23