LJETNA DRUŽENJA

Jezera, šume i livade u metropoli: Donosimo nekoliko idealnih lokacija za piknik u vrućem Zagrebu i okolici

Ljeto, sunce, večernje kave - postoji li išta ljepše? Za one koji će većinu ljeta provesti na vrućem zagrebačkom asfaltu, donosimo popis od nekoliko lokacija za opušteno ljetno druženje uz piknik!

Sezona druženja u prirodi, osvježavajuće hrane i pića već je počela, a evo na kojim lokacijama u Zagrebu uz piknik možete provesti ljeto iz snova!

Čitajte i: Konačno smo dočekali prvo festivalsko druženje: Beats & Bites na Tuškancu u novom urbanom izdanju

Sve što vam je potrebno su dekica i košara s hranom i pićem!

Medvednica

Za ljubitelje visinskih piknika, idealna lokacija je Medvednica koja obiluje mjestima na kojima možete održati savršen piknik. Predivan pogled na Zagreb, opuštena i mirna atmosfera su zagarantirani, a na vama je samo da okupite svoju ekipu! Na Medvednici možete provesti cijeli dan s obzirom na to da zaklona od sunca ima na pretek, tako da bezbrižno možete uživati upijajući svjež zrak i miris ljeta. Cmrok, popularno skijalište zimi, ljeti je idealna lokacija za takvu vrstu druženja.

image
Za ljubitelje visinskih piknika, idealna lokacija je Medvednica.
PEXELS

Jezera Rakitje

Četiri umjetna jezera, ribe, leptiriće i sve ono što opušta možete pronaći na jezerima Rakitje - Finzuli,Votoku, Jušu i Nadolezu. Zelena boja, zvukovi prirode, sve će vas dočekati tamo, spremno da vas ugosti! Okušati se možete i u jahačkim turama oko jezera, a uživati u promatranju zaštićenih čigri. Ponesite opremu za piknik i uživajte u mirnoj oazi.

Jarun

Možda najpoznatije mjesto za cjelodnevne piknike u Zagrebu je Jarun, a zahvaljujući prostranosti, ima mjesta za sve! Šetnja, društvene igre, sportske aktivnosti, klasično druženje - za sve to je pogodan Jarun, od nedavno mjesto na kojem se i u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima okupljaju mladi.

Čitajte i: Slavni chef ostavio svoj potpis u omiljenom street food restoranu: Mate Janković osmislio delicije idealne za ljeto

Kupalište na Mrežnici

Nizvodno od Duge Rese, smjestila se jedna od najčišćih rijeka u Europi. Bistra voda, veliki slap i šuma u Maloj Švarči čine oazu koja podsjeća na egzotične destinacije. Nedaleko od Zagreba možete uhvatiti mir uz mali nogomet na pijesku, odbojku i obavezan piknik!

Maksimir

Vječni klasik, najstariji zagrebački park, idealna je lokacija za razmišljanje, ali i za razbibrigu, kao i za šetnju, ali i za fizički odmor. Pregršt livada, dovoljno mjesta da budete sami, a opet u društvu. Sve što poželite možete raditi na Maksimiru, a između ostalog i družiti se s prijateljima ili obitelji uz piknik! Poželite li nešto više od toga, uvijek možete iznajmiti čamac za vožnju po jezerima.

Linker
19. travanj 2024 02:33