Rijeka Majna

 PEXELS
Euro 2024.

Izdvojili smo lokacije i atrakcije u Frankfurtu koje bi bilo šteta ne posjetiti

Grad nudi mnoštvo mogućnosti, od finih restorana, terasa, muzeja pa sve do botaničkih vrtova i muzeja.

Grad nudi mnoštvo mogućnosti, od finih restorana, terasa, muzeja pa sve do botaničkih vrtova i muzeja.

Mlada Hrvatica Antonija Prevarek 2015. je odlučila napraviti životni zaokret i okušati se van granica Lijepe Naše. Od tada živi i radi u neposrednoj blizini Frankfurta, točnije u Bad Homburgu, poznatijem kao njemački Monte Carlo, gdje se udomaćila i ostvarila karijeru zubotehničarke. Ona i njezin partner Tomislav Trebeš, s kojim se preselila, veliki su ljubitelji kvalitetnih izlazaka, te svoje vrijeme nastoje provesti na najbolji mogući način. Tako nam je Antonija otkrila i preporučila što posjetiti u Frankfurtu naročito ako se ondje zateknete tijekom aktualnog Europskog nogometnog prvenstva, koje se između ostalog održava i u tom gradu.

Restorani

Diva je jedan je od poznatijih hrvatskih restorana s mediteranskom kuhinjom, koji će ovih dana zasigurno imati puno posjetitelja i u kojem će za vrijeme trajanja Eura 2024. biti prisutna prava navijačka atmosfera.

Gregorelli‘s Frankfurt​ restoran je s talijanskim specijalitetima i preporučuje se ljubiteljima njihove kuhinje, a smješten je u samom centru Frankfurta.

U Morikiju možete pojesti najbolji sushi, a ističe se po odličnom ambijentu. Idealna je preporuka za večeru na terasi s najboljim pogledom na grad. Iako su mu cijene nešto više nego u ostalim restoranima, Moriki ima najveći izbor sushija. Moje Sarajevo i Naša kafana nude nabolje balkanske specijalitete po prihvatljivim cijenama i s pravim domaćim ugođajem

Barovi

Citybeach Frankfurt je kul mjesto s pogledom na Frankfurt, koje se ističe ponudom koktela, a za bolji doživljaj ljeta u sklopu njega se nalaze bazen i pijesak. Za ulaznica ćete morati izdvojiti pet 5 eura.

Galeria Restaurant nalazi se u samom centru Frankfurta. U restoran se ulazi kroz trgovački centar i dizalo vodi do zadnjeg kata. Ima self service i stvoren je za uživanje na terasi s pogledom na grad.

Barkello by le PANTHER​ je hrvatski bar s ugodnim ambijentom i ponudi ima hrvatsku kavu.

Obavezno pogledati

Palmengarten je jedan od najljepših botaničkih vrtova, prostire se na površini od 22 hektra, a cijena ulaznice iznosi devet eura.

Main Tower se ističe kao najljepši vidikovac, a da biste izbjegli uobičajene velike gužve najbolje ga je posjetiti u jutarnjim satima i ulaznica se naplaćuje 20 eura.

Frankfurter Römer je stari dio grada, prepun fascinantne arhitekture i zgrada s optičkim fasadama, idealan za šetnju.

image

Zgrade u Frankfurter Römeru

UNSPLASH

Frankfurtska​ katedrala je rimokatolička gotička crkva i najveći je vjerski objekt u gradu koji rijetko kome može promaknuti.

image

Katedrala u Frankfurtu izrađena u gotičkom stilu

PEXELS

Vožnja brodom Majnom preporuča se svima koji žele bolje doživjeti grad i s te strane.

image

Rijeka Majna

PEXELS

Muzej Stadel je pravo mjesto za one koji žele pogledati slike još iz 14. stoljeća, kao i umjetnička djela poput Rembrandta van Rijna, Johannesa Vermeera, Francisca Goye i Pabla Picassa, ali i djela suvremene umjetnosti.

Top Instagram mjesta

  • Vidikovac Main Tower
  • Most na Rajni Eiserner Steg
  • Alte Oper
  • City Beach Frankfurt
  • Stari grad
Linker
26. lipanj 2024 10:49