prvo bračno putovanje

Gdje na medeni mjesec? Odmor na ovih pet europskih destinacija pamtit ćete cijeli život!

Iako mnogima na spomen medenog mjeseca na pamet padnu bajkoviti prizori Maldiva, Balija ili pak Tajlanda, Europa također nudi hrpu zanimljivih destinacija koje vas neće ostaviti ravnodušnima.

Proljeće je uvijek idealno doba za vjenčanja i romantična putovanja mladenaca jer nije neizdrživo vruće, a opet je ugodno toplo za slavlje i razne aktivnosti.

Ako još uvijek niste odredili gdje ćete povesti dragu osobu, donosimo vodič eurospkih destinacija s kojim ćemo vam malo skratiti muke pronalaženja savršene lokacije za vaše bračno putovanje.

No, ove destinacije nisu kao stvorene samo za friške supružnike, već i za nevjenčane parove i one koji su single. Jer poseban je gušt otisnuti se na putovanje u društvu samog sebe!

Santorini

Santorini jedan je od najljepših grčkih otoka i zovu ga 'plavo-bijelim' rajem zbog romantičnih kućica u ovim bojama. Parovima je na vrhu liste lokacija za medeni mjesec jer je prije svega posvećen opuštanju i ugodi. Na Santoriniju se može naći od vrlo povoljnih smještaja do luksuznih hotelima s infinity bazenima, s kojim vam pogled puca na Egejsko more.

image

Santorini

DEPOSIT PHOTOS

Njegova arhitektura i nezaboravan zalazak sunca idealna su pozadina za fotografiranje. Santorini nudi mnoštvo zanimljivog sadržaja kao što je tura po otoku skuterom ili biciklom, jahanje na magarcu, guštanje u finoj grčkoj hrani i živoj glazbi, a možete otići i na izlet do susjednih otoka.

Azurna obala

Bilo bi stvarno šteta ne posjetiti ovaj europski dragulj ako za to imate priliku. Francuska je sinonim za romantiku i uživanje pa vam tamo sigurno neće biti dosadno. Cannes, Nica ili Monte Carlo pružaju kombinaciju luksuza, hedonizma, fine hrane i odličnih mjesta za kupanje i noćni provod.

image

Monte Carlo

CRISTIAN BALATE (C) DEPOSIT PHOTOS

Ako vam je samo do kupanja i ljenčarenja, svratite do Saint-Tropeza, gdje ćete iskusiti čarobnu atmosferu, a možda sresti nekog slavnog. Nikad se ne zna!

Čitajte i: Vikend izlet: Doživite pravu avanturu na ranču neodoljivih alpaka i posjetite Put među krošnjama

Amalfijska obala

Najljepši i najpopularniji dio obalne Italije po mnogima je Amalfijska obala. Mediteranska priroda, miris borova, predivne pješčane plaže, impresivna arhitektura i talijanske gastro delicije zaista pružaju dojam "slatkog života" ili "la dolce vita". Bilo da se odlučite posjetiti Capri, Positano, Sorrento, Ravello ili pak grad Amalfi, sigurno ćete uživati.

image

Positano

DEPOSIT PHOTOS

Zamislite kako istražujete šarmantne gradove privatnim brodom sa svojim partnerom, nakon čega slijedi opušteno poslijepodne ispijajući talijanska vina ili neki fini koktel uz platu sira ili neodoljive tjestenine. Ima li boljeg od toga?

Toskana

Ako više volite unutrašnjost, talijanska pokrajina Toskana kao stvorena je za vas. Jedini pravi način za istraživanje Toskane je road-trip pa sjednite u auto i vozite se predivnim brežuljcima, šećite kroz vinograde i posjetite sva ona pitoreskna seoceta koja nude pregršt vrhunske hrane i vina.

image

Toskana

JAROSLAW PAWLAK< DEPOSIT PHOTOS

Ako vam to nije dosta, uvijek možete unajmiti balon i vidjeti ljepote Toskane iz zraka, posjetiti neke od poznatih gradova poput Firenze, Pise ili Siene, voziti se na Vespi šarmantnim uličicama, otići na vinsku turu i slično.

Island

Za one željne nečeg malo drukčijeg, tu je Island i sva njegova netaknuta priroda - polarna svjetlost, gejziri, vodopadi, kilometri i kilometri veličanstvenih prizora koji će vam zauvijek ostati u sjećanju. Island je odlična destinacija za punjenje baterije, opuštanje i postizanje sklada uma, duha i tijela.

image

Island

DEPOSIT PHOTOS

Okupajte se u termalnim bazenima, posjetite saunu poput lokalaca, istražite vulkanske plaže, vozite se saonicama koje vuku psi... Mogućnosti su neograničene i zabavit ćete se kao nikada u životu!

Linker
13. travanj 2024 16:45