OAZE LUKSUZA I MIRA

Gdje ljetuju poznati? Beyonce i Abramovič vole Dubrovnik, a obitelj Clooney svako je ljeto na jezeru Como u Italiji

Vile s nekoliko soba, apartmani prvi red do mora, impozantni pogledi na zalaske sunca i obalu skrivenu od pogleda javnosti, bazen unutar kompleksa gdje ljetuju. Ovo su visoki kriteriji koje si može ispuniti samo A- lista zvijezda. Donosimo njihove ljetne destinacije.

Dubrovnik, Hrvatska

Mnogi poznati prošle su godine ljetovali u Hrvatskoj unatoč pandemiji koronavirusa. Destinacije na koje su pohrili su Hvar, Brač, Kornati te Dubrovnik. Zbog svojeg povijesno-kulturnog nasljeđa i činjenice da je 1979. godine na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine te prikaza grada u serijalu “Igra prijestolja”, ni ne čudi da je Dubrovnik popularno odredište zvijezda A-liste. Prošle ga je godine posjetio ruski milijarder i vlasnik nogometnog kluba Chelsea Roman Abramovič. Sa svojom jahtom Eclipse dugom 163 metra i vrijednom nešto više od dvije milijarde kuna ostao je nadomak grada. Zbog veličine jahte nije bio u mogućnosti uploviti u staru gradsku luku. Manjim brodom su ga prevezli u grad, gdje je prošetao Stradunom. Navodno u Dubrovniku ljetuje već godinama, a rijetko ga se može vidjeti u javnosti.

image
Jahta Eclipse u vlasništvu Romana Abramoviča u dubrovačkoj luki Gruz.
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Veliku ljubav prema gradu na jugu ima i pjevačica Beyonce i njezin suprug Jay-Z. Prošlo ljeto sa svojom jahtom dugačkom 107 metara Beyonce je s kćerkicom Ivy Blue i suprugom izbjegla Dubrovnik, no viđeni su na Kornatima i na otoku Bisaga Mala kod Pašmana. Ipak, Dubrovnik im je ostao u lijepom sjećanju unatoč incidentu. Posjetili su ga 2009. godine, a tad su njihovi tjelohranitelji nasrnuli na grupu reportera koja ih je pokušala snimiti. Na Hvaru je obitelj ljetovala 2017. godine.

image
Jahta Lana na kojoj su ljetovali Beyonce i Jay-Z bila je usidrena i u u Župi dubrovačkoj.

TONCI PLAZIBAT/CROPIX CROPIX
image
Nakon proslave rođendana u susjednoj Italiji, trudna pjevačica Beyonce i Jay-Z 2011. godine produžili su do naše obale, odnosno do Hvara.
DAMJAN TADIC/CROPIX

Golman minhenskog Bayerna Manuel Neuer zabavljao se s prijateljima u jednom restoranu na otoku Šipanu kraj Dubrovnika gdje je pjevao Thompsonove pjesme. Snimka je postala viralna, a simpatični nogometaš tek je kratko prokomentirao da nije ni znao što pjeva.

U Dubrovniku je 2019. godine sezonu kupanja otvorio i Christiano Ronaldo, gdje je Uskrs proveo sa zaručnicom Georginom Rodriguez. Odsjeli su vili Šeherezada u kojoj noćenje stoji sedam tisuća eura.

Sestre Ecclestone, odnosno Tamara i Petra, kao i njihovi roditelji Bernie i Slavica, već su poznata lica u staroj jezgri grada. Slavica je 2015. godine u Malom Zatonu kraj Dubrovnika kupila starinsku kamenu kuću koju je preuredila u luksuzan smještaj. Kamena trokatnica tik uz more ima 700 kvadratnih metara.

image
Zaton Mali uvala je kraj Dubrovnika gdje je staru kamenu kuću 2015. godine kupila Slavica Ecclestone.
ZELJKO TUTNJEVIC/DUBROVACKI VJESNIK/CROPIX

Ibiza, Španjolska

Španjolski otok koji je najpoznatiji po svojim razuzdanim partijima na plaži mamac je i za mnoge poznate koji ovdje traže kombinaciju ludovanja i mirovanja. Najpoznatiji svjetski nogometaš Lionel Messi u proljeće 2018. na Ibizi je kupio hotel u sklopu kojeg je i nekoliko privatnih plaža i noćnih klubova. Često ga se može susresti i na jahti sa suprugom Antonellom Rocuzzom i njihovom dječicom. Prošle godine u srpnju nogometaš je s prijateljem Luisom Suarezom i njegovom obitelji također ljetovao na ovom otoku.

image
Lionel Messi niti prošle godine nije zaobišao svoju omiljenu ljetnu destinaciju - Ibizu.
ELKIN CABARCAS/CORDON PRESS/PROFIMEDIA

Španjolska pjevačica Shakira sa suprugom Gerardom Piqueom 2013. godine je na Ibizi kupila apartman unutar hotelskog smještaja Life Marin Ibiza. Navodno je cijena stana bila tri milijuna eura, a u istoj zgradi stan je kupio i Roman Abramovič.

image
Možda i najpoznatiji party otok na svijetu - Ibiza.
BAV MEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ljepotica Alessandra Ambrosio ljeto 2017. i 2018. godine provela je na Ibizi gdje je ponosno pokazivale svoje predivno tijelo na plaži. Party meku iz godine u godinu bira i naša pjevačica Maja Šuput. Nakon nekoliko dana u Istri i Veneciji, Nenad i ona su medeni mjesec proveli na pješčanim plažama španjolske oaze. Maja je i prijašnjih godina u društvu prijatelja Marka Grubnića partijala na ovom otoku.

Karipsko otočje

Mustique, privatan otok unutar Kariba, omiljena je ljetna destinacija britanskog kraljevskog para Kate Middleton i princa Williama. Princeza Margareta, mlađa sestra kraljice Elizabete, prva je otkrila ovu oazu mira skrivenu od pogleda javnosti. Par na odmor u privatnu vilu uvijek uvijek vodi princezu Charlotte, princa Georgea te princa Louisa. Prošle su godine na Karibima proslavili i Georgov šesti rođendan, a pridružili su im se i Kateini roditelji. Tamo ljetuju od 2008. godine, a navodno je trošak njihovih dvotjednih odmora u zoni gdje čak ne lete niti avioni oko 56 tisuća funti.

Na istom otočiću, u vili sa šest soba u kojoj sedam noćenja stoji otprilike 22 tisuće funti, 2019. godine odmarao je premijer Boris Johnson sa svojom surugom Carrie Symonds. Unutar Karipskog otočja su i Bahami, a svoje privatne otočiće tamo imaju glumica Julia Roberts, glumac Nicolas Cage, glumac Johnny Deep te glumac i producent Tyler Perry.

image
Britanski premijer Boris Johnson i njegova tadašnja djevojka, a sada supruga, Carrie Symonds također su uživali na privatnom otoku Mustique gdje ljetuju princ William i Kate Middleton.

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA

Jezero Como, Italija

Nalazi se u Lombardiji, između Milana i granice sa Švicarskom i treće je jezero po veličini u Italiji. Predivni krajolici, svjež zrak, smještaj daleko od svih kojeg krasi pogled na Alpe, tako bismo ukratko opisali turističku destinaciju na sjeveru Italije. Svakako su ga popularizirali supružnici Amal i George Clooney. U lipnju ove godine hollywoodski par već je sa svojim blizancima Aleksandrom i Elom ljetovao na jezeru.

image
Holivudski glumac George Clooney sa ženom Amal Clooney i dizajnericom Stellom McCartney na odlasku iz ljetne rezidencije na jezeru Como.
FOTOGRAFIJE: LORENZO CURCETTI/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

“Prošle godine zbog pandemije koronavirusa nisu posjetili svoju omiljenu destinaciju”, rekli su izvori koji žive na jezeru u njihovoj blizini. Vilu Oleandra kupili su 2001. godine za 13,5 milijuna dolara. Obožavatelji i novinari često hrle na njihov ulaz u nadi da će snimiti fotografije Clooneyja i njegove obitelji unutar luksuznog imanja sa 25 soba, vanjskim bazenom, teniskim terenom, teretanom i ogromnom garažom, u kojoj "skriva" svoju kolekciju motocikala.

image
Villa Oleandra, utočište Georgea i Amal Clooney.
COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 13:22