SIGURNA DESTINACIJA

Dr. sc. Martina Bienenfeld jača od svih nedaća: ‘Proljeće u Zagrebu odlučili smo obilježiti u znaku street art scene‘

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba najavljuje projekte koji će i u pandemijsko vrijeme privući domaće i strane goste u metropolu, a spremne su i mjere za opušten i siguran odmor.

Za Martinu Bienenfeld, direktoricu Turističke zajednice grada Zagreba, pandemijsko je vrijeme najizazovnije dosad. No, ona odlično pliva i u situaciji kad su mogućnosti održavanja pojedinih događanja sužene, kad se manifestacije netom prije početka otkazuju ili odgađaju, a turisti izbjegavaju odmor u metropolama. Zahvaljujući brzim reakcijama, prilagodbama i promjenama te kreativnoj energiji Martina i njezin tim uspijevaju i u “novoj stvarnosti” osmisliti vrhunske projekte koji privlače i Zagrepčane i njihove goste.

Koji su projekti pokrenuti u ovoj godini?

- Početak godine i proljeća u Zagrebu odlučili smo obilježiti u znaku takozvane street art scene, koju smo apostrofirali s dva nova projekta - Ulični triptih i Mali Zagreb. Riječ je o događanjima koja skreću pozornost na to da street art može stvoriti istinsku vizualnu umjetnost na javnim prostorima. Tu je i izložba fotografija “Zagreb voli zeleno”, koju smo postavili u dolaznom terminalu zagrebačke zračne luke. Njome dodatno implementiramo poruku kampanje Ministarstva turizma i sporta “Safe stay in Croatia”, jer promičemo boravak na otvorenom, u zelenilu i prirodi, s fokusom na zdravlje. Podižemo i svijest o našem gradu kao poželjnoj životnoj sredini i turističkoj destinaciji.

image
DARKO TOMAS/CROPIX

Vizija u plavom: Martina Bienenfeld mamila poglede na premijeri Držićeve 'Grižule'

Što pripremate u nadolazećem razdoblju?

- U fokusu su i dalje kreativna i ambijentalna događanja na otvorenom koja ne potiču velika okupljanja i odvijaju se u kontroliranim uvjetima. Tako od 25. travnja pripremamo seriju koncerata na Zrinjevcu pod nazivom “Nedjeljom u paviljonu”. Pokrenut ćemo i revitalizaciju zagrebačkih “Železnih Franceka”, oslikavanja starih gradskih pumpi u sklopu projekta Pimp my pump, a u suradnji s Krapinsko-za gorskom županijom planiramo proširiti uspješnu kampanju “Blizu grada, blizu srca”.

Što ste poduzeli kako bi se gosti osjećali sigurno?

- S obzirom na zahtjevna vremena u kojima se nalazimo, TZGZ je dodatno olakšala gostima posjet Zagrebu, odnosno omogućila testiranja na koronavirus i time još jednom poslala poruku o našem gradu kao o sigurnoj i odgovornoj destinaciji. Tako smo stranim gostima od ovog mjeseca omogućili testiranje u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Naime, kako je vikendima testiranje u Zagrebu teže provesti, željeli smo osigurati tu mogućnost i subotom, nedjeljom, blagdanima te neradnim danima od 10 do 18 sati. Uz najavu mogu se testirati svi koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje u komercijalnom smještaju, a detaljnije informacije o ovoj usluzi dostupne su na www.infozagreb.hr/korona-virus. Na toj stranici mogu se pronaći i sve relevantne informacije o koronavirusu te o mogućnostima testiranja gostiju u hotelima i javnim i privatnim ustanovama na području grada - s podacima o radnom vremenu, vrstama testova na covid-19 i cijenama testiranja.

Linker
02. travanj 2024 10:01