Klet stari mlin

 Klet "Stari mlin"/Instagram
Mini odmor

Donosimo vam 8 izletišta u blizini Zagreba - ovo su naše omiljene vikend destinacije

Idealno je vrijeme za vikend putovanja. Za vas smo pronašli destinacije na kojima možete uživati sa najmlađima, a i u društvu svojih prijatelja.

Idealno je vrijeme za vikend putovanja. Za vas smo pronašli destinacije na kojima možete uživati sa najmlađima, a i u društvu svojih prijatelja.

Ljeto u Zagrebu uvijek je dobra ideja. Iako većina prvom prilikom hrli na obalu, grad je uvijek živ i prepun sadržaja za djecu i odrasle. Izabrali smo za vas 8 izletišta u neposrednoj blizini Zagreba koja čekaju vas i vaše najmlađe tokom ljetnih vikenda u gradu. Prekrasni krajolici, vrhunska hrana i piće, domaće životinje.

Etno farma Mirnovec

Etno farma Mirnovec idealno je mjesto za bijeg od svakodnevnog gradskog života. Obnovljene drvene kućice uređene su u izvornom seoskom stilu samoborskog kraja te čuvaju tradiciju nekadašnjeg života na selu. Dječje igralište s trampolinom nalazi se uz vanjske stolove restorana. Vikendom u popodnevnim satima klinci imaju mogućnost jahanja konja.

Cowboy ranch

Cowboy ranch idealno je mjesto za obiteljska okupljanja i proslave dok mališani istražuju bogato dječje igralište u šumi koje će im pružiti sate nesmetane zabave. Mogućnost jahanja ponija u popodnevnim sati vikendom uvijek je veliki hit među mališanima, a vrlo često organizirane su i popularne paint and wine radionice. Bogata ponuda hrane, i šumski zrak zadržat će vas na ovoj destinaciji satima.

Dnevni boravak na Kupi

Na samo sat vremena od centra Zagreba kupalište na rijeci Kupi nudi vam cjelodnevni sadržaj. Od kreativnih radionica, odlične ponude hrane i koktela, ovo mjesto stvoreno je da se opustite u prirodi. Društvene igre ili samo opuštanje uz odličnu glazbu koja dopire iz Snackhousea Oz, osjetit ćete kvalitetan predah od svakodnevice koji možete produžiti na čitav dan. U blizini je i plaža namjenjena za pse, tako da je ovo lokacija stvorena za cijelu obitelj.

Bio park Divlje vode

Netaknuta priroda Bio parka Divlje vode savršena je terapija za um, radost za srce i eliksir zdravlja za Vaša pluća. Dio je parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje koji je zbog svoje prekrasne prirode osnovan 1999. Nalazi se u dolini potoka Bregane koji protječe kroz park dajući mu posebnu ljepotu i ugođaj. Za vas i najmlađe tu je prekrasna šetnica, Zoo park, dječja igrališta i odlična hrana.

image

Bio Park Divlje Vode

BIO PARK DIVLJE VODE OFFICIAL SITE

Ranch Nađalina

Ovaj je ranč 8 kilometara udaljen od Vrbovca, a nastao je kao ostvarenje djevojačkih snova vlasnice Antonele Hršak. Ranč je otvoren za posjetitelje te ima bogat program za djecu. Tokom četverosatnih radionicam subotom i nedjeljom najmlađi posjetitelji imaju priliku učiti osnove, kako postupati s konjima, hraniti ih, timariti, kupati, ići s njima u šetnju i naravno jahati. Osim konja, na ranču ima i drugih životinja. Uskoro stiže mali jarac Šarko koji će također biti uključen u radionice zamišljene s ciljem socijalizacije djece sa životinjama. Na ranču se nalaze i ovce, psi, mačke te ostale domaće životinje.

Obiteljsko izletište Dva potoka

Na izletištu Dva potoka kuhinja je bazirana na gastronomskom bogatstvu Hrvatskog Zagorja. Tako ćete na meniju naći slasne štrukle, sir i vrhnje, puricu s mlincima i još mnogo toga. U sklopu restorana nalazi se i lijepo dječje igralište koje sa svojim ljuljačkama, toboganom i klackalicama, te raznim, u drvetu rezbarenim životinjama, osobito veseli “male” goste. Tik uz potok smješten je i mali zoološki vrt.

Ekopark Krašograd

Kao što mu samo ime kaže, Eko park Krašograd je tematsko izletište s bogatim sadržajem za djecu. Tako će se tu naći Kraš express vlakić koji vozi kroz imanje, veliko dječje igralište, trampolin, ali i mini Zoo s brojnim životinjama: magarci, srne, nojevi i poniji. U ljetnim mjesecima možete se osvježiti u bazenu (plaća se poludnevna ili dnevna ulaznica za bazen).

Grešna Gorica

Klet Grešna gorica ugostiteljski je objekt obitelji Podboj. Radom s prirodnim materijalima željeli su postići danas prepoznatljiv domaći, prirodni i izvorni seoski ugođaj. Vaš boravak u Grešnoj Gorici upotpunit će stoljetna hrastova šuma, vinogradi, livada, uređeno dječje igralište i različite domaće životinje koje su neizostavni dio seoskog života. S imanja se pruža prekrasan pogled na Dvor Veliki Tabor, a na samom ulazu dočekat će vas pravo mini selo.

image

Grešna Gorica

GORAN MIHOVILOVIĆ

Stari Mlin Klet

Osjetite čaroliju Moslavačkog kraja u pitomom okruženju prekrasnih vinograda i blagih brežuljaka. U samom srcu Moslavine, daleko od gradske vreve, pronađite Klet Stari Mlin, oazu domaće kuhinje i mirno utočište od svakodnevne kolotečine. Mlin je okružen vinogradima u kojima su uređene staze za šetnju, uživanje u susretima s nepripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu. Vaše dijete ovdje može naučiti sve o šumi, livadi, bari, potoku.

Linker
27. rujan 2024 08:48