počastite se

Donosimo top tri destinacije za putovanje u svibnju na koje možete otputovati već za 17 eura!

Ako vas je s dolaskom proljeća uhvatila ‘glad‘ za odmorom van naših granica, na izbor imate mnogo zemalja koje vrijedi posjetiti. I što je najbolje, ne morate opustošiti novčanik za avionsku kartu!

Općeprihvaćena zabluda jest da su putovanja skupa, posebice ona avionom, no s dolaskom jeftinih aviokompanija, mnoge destinacije su nam sada dostupnije. Proljeće je idealno razdoblje za otići na nekoliko dana van matične države, a tome ide u prilog i popuštanje mjera diljem svijeta. Naravno, uza se je još uvijek dobro imati Covid potvrdu u slučaju da vam zatreba.

Trenutno su dostupne vrlo povoljne avionske karte za neke od najljepših zemalja svijeta, ali valja se požuriti jer se karte brzo rasprodaju. Svi letovi su u petom mjesecu, a više informacija možete doznati na stranicama irske aviokompanije Ryanair. Valja podsjetiti da Ryanair posebno naplaćuje svaku dodatnu prtljagu osim jedne male torbe (ruksaka) dimenzija 40cm x 25cm x 20cm.

Da vam olakšamo izbor, izabrali smo tri destinacije koje vrijedi posjetiti:

image

London

UNSPLASH

London

Glavni grad Velike Britanije idealan je za one koji žele doživjeti duh i atmosferu užurbanog multikulturalnog grada. Iako je na glasu kao skup, na popularnim servisima poput Airbnb-a i Bookinga mogu se pronaći jeftini smještaji, a mnogo muzeja i gradskih atrakcija je potpuno besplatno.

Ne propustite posjetiti Camden Market, londonski vidikovac, provozati se po Londonskom mostu i diviti se velebnim izdanjima Westminsterske i Buckinghamske palače, kao i počastiti se londonskim street jelom - ribom i krumpirićima.

Cijena karte:

Kartu u jednom smjeru iz Zagreba za London (Stansted) možete kupiti već od 16,99 eura, a povratnu od 33,98 eura. Letovi su organizirani i iz smjera Rijeke, Zadra i Pule.

Čitajte i: Odlični izleti oko Zagreba: Pronašli smo šest izletišta koja će vam ‘napuniti baterije‘

image

Malta

UNSPLASH

Malta

Ako volite nešto toplije zemlje, nikako ne trebate propustiti posjetiti Maltu, državu i otok u jednom. Veličine je našeg Brača te je ugodne sredozemne klime. Država Malta sastoji se od nekoliko otoka i otočića, od kojih su tri naseljena, a ova zemlja ubraja se među najgušće naseljenih zemalja svijeta.

Pri dolasku dočekat će vas neodoljive palme, kao i ubrzani ritam jer je ovo ipak popularna turistička destinacija koja ima mnogo toga za ponuditi - od impresivnih ostataka drevne kulture do modernih ulica i fine hrane. Super je što su malteški otoci odlično povezani trajektnim linijama pa možete posjetiti više njih tijekom jednog putovanja.

Cijena karte:

Povratnu kartu u jednom smjeru iz Zagreba do Malte možete kupiti od 26 eura na dalje, a u ovu cijenu su uključene sve pristojbe zračnih luka i ručna prtljaga dimenzija 40cm x 25cm x 20cm. Za dvije ručne prtljage dimenzija 55cm x 40cm x 20cm 10 kg i 40cm x 25cm x 20cm potrebno je uplatiti priority boarding po cijeni od 10 eura po smjeru.

image

CIpar

UNSPLASH

Cipar

Peti mjesec idealan je za posjet najsunčanijem otoku u Sredozemlju jer je vrijeme toplo te još nema vrtoglavo visokih temperatura. Cipar se često naziva raskrižjem Europe, Azije i Afrike te je podijeljen na dva dijela - južni koji je većinom naseljen Grcima te sjeverni, samoproglašena Turska Republika Sjeverni Cipar.

Cipar je najlakše i najpraktičnije istražiti automobilom, no čak i ako ne vozite, možete posjetiti njegove skrivene kutke jer su ciparski gradovi i šarmantna sela sjajno povezani autobusnim linijama. Ovaj otok kao stvoren je za gurmane, bilo da se nađete ili na grčkom ili turskom dijelu jer i Grci i Turci vole dobro jesti pa je vrlo malo vjerojatno da ćete naići na lošu hranu.

I nešto za ljubitelje životinja: Cipar ima više mačaka, nego ljudi, a postoji i samostan koji prihvaća svaku uličnu mačku!

Cijena karte:

Cijena povratne karte iz Zagreba do Cipra možete kupiti za 19,98 eura u koju je uključena ručna prtljaga. Za dvije ručne prtljage dimenzija 55cm x 40cm x 20cm 10 kg i 40cm x 25cm x 20cm potrebno je uplatiti priority boarding po cijeni od 13 eura po smjeru.

Linker
06. ožujak 2024 11:23