vodič za putovanja

Donosimo najinstagramičnije lokacije u Hrvatskoj

Svijet je prepun mjesta koja oduzimaju dah, a Instagram često daje inspiraciju putnicima dok se na njihovim feedovima pojavljuju nevjerojatne lokacije. Izdvojili smo najljepša mjesta samo za Vas!

Budimo realni, prilikom planiranja putovanja bar jednom (a češće puno više puta) padne nam na pamet kako bi mogle izgledati fotografije s destinacije na koju idemo i koje bi znamenitosti trebali posjetiti baš zbog Instagrama. Neki ugostiteljski objekti procvjetali su baš zbog Instagrama, dok su drugi prilično nerazvikani samo zato što ta platforma nije krcata njihovim fotkama.

Slično je i s poznatim lokacijama u Hrvatskoj. Za neka prelijepa, nefotogenična mjesta ljudi ni ne znaju, dok ćete se na onima razvikanijima morati probijati kroz gužvu,

Izdvojili smo najinstagramičnije lokacije u Hrvatskoj koje vam mogu pomoći da dodate malo osobnosti vašem Instagram feedu, a ujedno možete stvoriti nezaboravne uspomene uz malo mašte i kreativnosti.

Na prvom mjestu je sasvim logično grad na samom jugu Hrvatske, magični Dubrovnik. Proglašen je jednim od najinstagramičnijih mjesta na svijetu u 2022. godini. Kada jedna destinacija dobije toliko pozornosti svjetskih filmskih producenata kao Dubrovnik, možete biti uvjereni da će ispuniti sva vaša očekivanja. Poznate lokacije snimanja Igre prijestolja pune su UNESCO-ve svjetske baštine, bajkovitih šuma i palača.

Pelješki most je nakon nedavnog svečanog otvorenja definitivno broj jedan lokacija za fotografije, a u vrlo kratkom roku Instagram feed prepravile su fotografije upravo s ove lokacije.

Kada ste već u obilasku Dubrovnika, posjetite jednu od najinstagramičnijih plaža - Pasjaču. Smještena je na skrovitom, nepristupačnom mjestu gdje se konavoske stijene strmo obrušavaju u Jadransko more i gdje se između kopna i mora stvorio uzak pješčano-šljunčani pojas osebujne ljepote. Na portalu "Najbolja odredišta u Europi", proglašena je najboljom europskom plažom 2020. godine.

Nezaobilazna Instagram točka za slikanje je i brdo Srđ, gdje možete napraviti fantastične fotografije za svoj profil. Padine brda Srđ spuštaju se do samog mora i grada Dubrovnika na južnoj strani, Rijeke dubrovačke na sjeverozapadu, Šumeta na sjeveru i Župe dubrovačke na istoku.

Split je bogat fotogeničnim mjestima zahvaljujući bogatstvu rimskih ruševina koje možete pronaći po cijelom gradu. Također postoje brojna mjesta niz obalu, koja se nalaze na popisima mnogih putnika. Počet ćemo s onom jednostavnom - splitskom Rivom. Kultne palme poslužile su kao savršeni rekvizit za savršene fotografije. Od poziranja pred palmama do sjedenja na nekoj od brojnih klupa, s trajektom u pozadini do ispijanja kave na pravi splitski način, na ovoj prometnoj šetnici nikad vam neće ponestati ideja.

Peristil je definitivno jedno od najboljih mjesta za fotografiranje u Splitu! Srce grada, ovo otvoreno dvorište pravi je prizor za oči. Dio kultne Dioklecijanove palače car Peristil koristio je za zabavu gostiju i obraćanje narodu. Danas je to jedna od najbolje očuvanih antičkih rimskih ruševina na svijetu.

Njegova veličina, stupovi i lukovi stvaraju vrhunsku pozadinu za selfie, a ako podignete pogled, vidjet ćete čak i veličanstveni zvonik katedrale Svetog Dujma. Sjednite na jednu od klupa koje okružuju prostor, udahnite povijesni ugođaj i poslušajte živu glazbu koja tu svira svaku večer.

Hvar se smatra najljepšim i najsunčanijim hrvatskim otokom, a nudi slikovite poglede, poput panorame grada Hvara s tvrđave Španjola. Narančasti krovovi, azurno more i Pakleni otoci na horizontu stvaraju nevjerojatnu kompoziciju. Nije ni čudo da je ovo jedno od najinstagramabilnijih mjesta u Hrvatskoj! U tvrđavi se danas nalazi zbirka amfora i ostalih eksponata iz antike i srednjeg vijeka. Osim što će vas oduševiti svojom arhitekturom, doživjet ćete nezaboravan panoramski pogled na grad Hvar i njegovu okolicu.

Na posljednjem mjestu, ali nikako manje bitnom, izdvojili smo Biokovo Skywalk, vidikovac u obliku potkove izvan litice sa staklenom šetnom površinom jedna je od Instagram atrakcija. Nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, na nadmorskoj visini od 1228 metara. Osim toga, možete uživati ​​u jedinstvenom pogledu na druge vidikovce poput Staze na 897 metara i Štrbine na 1338 metara s kojih se pruža pogled na Makarsku rivijeru i otoke. Ovo je definitivno najpopularnije odredište za snimanje selfija u posljednjih nekoliko mjeseci!

Linker
18. travanj 2024 20:54