Izlet

Dolazi nam najluđi vikend u godini: Nakon dvije godine, konačno se sprema Riječki karneval

Nisu baš sve maske pale - nakon odgoda i pandemijskih ograničenja ove subote na korzu se održava najveća karnevalska povorka u Hrvatskoj.

Nakon dvije godine pandemijskih pravila, ograničenja i odgoda, napokon je sve spremno za Riječki karneval, najluđi vikend u godini, kada će centar grada pulsirati maškaranim ritmom. Prvobitno predviđen za veljaču, a onda zbog korone opet odgođen za kasno proljeće, karneval je počeo 4. lipnja dječjom povorkom, a njegova je kulminacija predviđena za ovaj vikend, od 17. do 19. lipnja.

image

Zvončari iz Kastavštine.

SHUTTERSTOCK

Velika karnevalska povorka na rasporedu je u subotu, kada će u pratnji alegorijskih kola tisuće maskiranih sudionika koji svjedoče o riječkim i kvarnerskim mitovima, urbanim legendama i aktualnostima. Naravno, povora koja u 17 sati počinje na Korzu središnji je i najspektakularniji događaj ovog vikenda, no ništa manje zanimljivo i uzbudljivo neće biti i drugdje po gradu, s mnoštvom zabava, koncerata i nastupa DJ-eva.

image

Pogled na Rijeku s Trsata

SHUTTERSTOCK

Na Gatu Karoline Riječke, u subotu od 12 sati počinje zabava s DJ Malcolmom, Grooversima i Koktelsima, dok na Trgu Ivana Koblera od podneva pa sve do kasno navečer atmosferu dižu DJ-evi Voljen i Jakša te kao headlineri Techno Vikings, koji su predviđeni od 22.30 do pola sata poslije ponoći. Na Korzu u subotu od 22.30 nastupa O‘Beni bend, a tu su i zabave u Tarsatičkom principiju s nastupima DJ-eva, velika zabava pod vedrim nebom na Titovom trgu, u pothodniku Ulice Vatroslava Lisinskog i Uljarske ulice..., a zadnjeg dana vikenda organizira se Noć krinolina na brodu Marina.

image

Restoran Conca d‘oro ili Zlatna školjkaposluje više od sto godina.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Put od 2000 kilometara: Poznata novinarka posjetila Iran, evo što ju je posebno iznenadilo

Karneval, naravno, nije sve što Rijeka nudi. Posjetitelji se mogu prošetati po Korzu, posjetiti neki od gradskih muzeja ili otići do Trsatske gradine, starog grada na vrhu brda, s kojeg se pruža spektakularan pogled ne samo na Rijeku, nego i na Kvarner i Istru. Od restorana tu je, na primjer, Zlatna školjka, osnovana 1885., a želi li se netko nakon karnevalskih uzbuđenja osvježiti u moru, ne mora ići daleko - u gradu postoji nekoliko plaža na kojima to mogu učiniti i napuniti baterije za nova zabavna iskušenja.

image

Riječki Korzo

SHUTTERSTOCK
Linker
25. ožujak 2024 10:34