Cavtat

 JASMINAM GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Mir za dušu i tijelo

Bolji od Pariza i Venecije! Naš gradić na obali proglašem najidealnijim za medeni mjesec

Svjetski poznati portal za putovanja European Best Destinations sada je objavio listu najboljjih destinacija za medeni mjesec u Europi, a Cavtat je proglašen najljepšim.

Svjetski poznati portal za putovanja European Best Destinations sada je objavio listu najboljjih destinacija za medeni mjesec u Europi, a Cavtat je proglašen najljepšim.

Sa sigurnošću možemo reći da živimo u jednoj od najljepših zemalja svijeta, a potvrda tome je i još jedno priznanje popularnog portala European Best Destination koji je u Hrvatskoj pronašao jedno od najboljih mjesta za medeni mjesec u Europi. Gradić Cavtat prvi je na listi mjesta najboljih za medeni mjesec u Europi, a nakon njega dolaze Positano, Santorini, Rim te Pariz. Tako je naš gradić na obali proglašen boljim i od svjetskih metropola, a na listi se našlo ukupno 13 europskih destinacija.

Tek nekolika minuta vožnje automobilom od Dubrovnika i njegove međunarodne zračne luke, smjestio se Cavtat, koji osim svojom ljepotom nudi i pregršt aktivnosti te zanimacija u kojima zaljubljeni mogu uživati. Hoteli s pet zvjezdica s očaravajućim pogledom na more, bazeni, wellness, mnoge sportske aktivnosti, ali i boutique hoteli te restorani s domaćom mediteranskom hranom samo su dio bogate ponude... Mnogi ga nazivaju i najljepšim zaljevom u Europi, a ako još niste posjetili ovaj dragulj, vjerujemo da ćete nakon fotografija koje oduzimaju dah, prvom prilikom posjetiti ovo mirno i jedinstveno mjesto.

image

Cavtat

SANNIELY GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Gastronomska ponuda

Cavtat ima bogatu ponudu kada je riječ o kuhinji i delicijama koje nudi. Domaća vina, plodovi mora, meso s roštilja i razne svježe agrume. Ono čemu rijetko tko može odoljeti je zasigurno tradicionalno jelo kao što je peka, odnosno meso ispod peke, a najpopularniji restorani su ‘Bugenvila‘ koja ima i Michelinovu preporuku, ‘Ludo more‘ te ‘La Boheme‘ koji imaju samo pozitivne recenzije. Osim toga, turistička ponuda nudi kušanje vina i obilazak vinarija...

Vrhunski smještaj

I nije neko tajna da obalni gradovi i mjesta nude vrhunski smještaj kojima pogled često puca na morska prostranstva, a u ovom gradiću možete odabrati nekoliko posebnih hotela koji nude posebne opcije za mladence. Hotel Croatia, Supetar, Albatros, Pool Villa Schwarz Suites samo su neki s kojima, sigurni smo, nećete pogriješiti.

Izleti

Nema ništa ljepše od istraživanja obližnjih otoka i plaža brodom, a ponuda ovakvog tipa izleta je dominantna. Mladenci koji su odlučili provesti ‘honeymoon‘ u ovom romantičkom gradiću najbolja preporuka je iznajmljivanje privatnog brodića najpopularnijom rutom do obližnjeg Dubrovnika.

Plaže

Ovaj biser Jadrana može se pohvaliti i najvećim prirodnim blagom – plažama! Kristalno čisto more uz uredne plaže koje su kao stvorene za izležavanje na suncu! Najpopularnije plaže su Sustjepan, Pasjača, Tiha, Banac, Kamen mali, Ključice...

Celebrityji u Cavtatu

Ako se prisjetimo prošle godine, svjetski poznata pjevačica Beyonce i njezin suprug Jay-Z snimljeni su na jahti u Cavtatu, a tada su poveli i svoje mališane s kojima su uživali u ovom prekrasnom krajoliku. Godine 2020. glumac Nicolas Cage snimao je blockbuster "The unberable weight of massive talent", a cijela ekipa sa seta utaborila se upravo u Cavtatu gdje su igrane uzbudljive scene.

image

Cavtat

JASMINAM GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Naravno, Hrvatska i dalje obara rekorde kada je riječ o posjeti svojih destinacija, a s obzirom na svoju razvijenu obalu, visoko na listi je svim ljubiteljima putovanja. Ova idealna destinacija očarava krajolikom, bogatom ponudom i ljubaznim mještanima, a najpoznatiji je po maslinicima i vinu te tirkizno kristalnom moru.

Linker
26. travanj 2024 10:27