MORE I PIJESAK

50 nijansi bijele i plave - ovo su najljepše plaže svijeta

Fascinantne boje mora i pijeska, bogat podvodni svijet, vrhunska zabava... Vodimo vas na najljepše plaže svijeta i u atmosferu vječnog ljeta.

TULUM, RIVIERA MAYA, Meksiko

image

Tulum u Meksiku

PROFIMEDIA -/HUBER IMAGES/PROFIMEDIA

Karipsko more s jedne i nevjerojatna arheološka nalazišta s druge strane čine ovu plažu jednom od najatraktivnijih na svijetu. Smještena je u Parku prirode Tulum i idealna za odmor i opuštanje, ali i zabavu. Tirkizno more, baršunasti pijesak, "it" kafići i restorani, dan koji započinje margaritom i plesom na plaži - zvuči kao idealan godišnji odmor.

NAVAGIO, ZAKINTOS, GRČKA

image

Navago u Grčkoj

SHUTTERSTOCK

Neki kažu da je ova plaža ujedno i najfotografiranija u cijeloj Grčkoj te se po tome nalazi čak i ispred Akropole u Ateni. Vrlo je izolirana i do nje se može doći samo brodom. Litice, azurno more, sitni bijeli šljunak, olupina broda koja se može istražiti ronjenjem - ova grčka plaža ima sve. Ime je dobila prema brodu koji je krijumčario cigarete, a koji se ondje nasukao 1980.

GRACE BAY, TURKS & CAICOS

image

Garcebay

JPBARCELOS

Godinama je birana za najljepšu plažu prema internetskom portalu TripAdvisor. Smještena je na otočiću Providenciales, a krase je bijeli pijesak, palme i tirkizno more s koraljnim grebenima i bogatim podvodnim svijetom. Zato je najveći mamac za ljubitelje ronjenja, koji odsjedaju u brojnim luksuznim hotelima i resortima.

WHITEHAVEN, QUEENSLAND, AUSTRALIA

image

Whitehaven

SHUTTERSTOCK

Plaža čije ime u prijevodu s engleskog znači "bijeli raj" nalazi se u sklopu Nacionalnog parka Whitsunday, u srcu Velikog koraljnog grebena. Najpoznatija australska plaža dugačka je sedam kilometara i zapljuskuju je tirkizne boje. Do plaže možete doći helikopterom ili brodom. Ondje je sniman i film "Pirati s Kariba".

BAIA DO SANCHO, FERNANDO DE NORONHA, BRAZIL

image

Baia do Sancho

SHUTTERSTOCK

Nalazi se na udaljenom otoku Fernando de Noronha, aktivnom vulkanskom arhipelagu od 21 otoka u Atlantskom oceanu, koji se nalazi otprilike 350 km od obale. Bijeli pijesak i smaragdno more okruženi su liticama s bujnom vegetacijom. Do plaže se može doći brodom ili pješice po strmoj stazi. Iznimno je popularna među roniocima zbog svoje bogate flore i faune.

ANSE SOURCE D‘ARGENT, SEJŠELI

image

Anse Source d‘Argent

SHUTTERSTOCK

Komadić raja je i ova plaža te je također jedna od najfotografiranijih na svijetu. Savršenom je čine bijeli pijesak, bujna vegetacija, ali i bogati životinjski svijet - velike kornjače i ugrožene vrste ptica. No, posebnost joj daju i granitne stijene pa su savršena kulisa za poziranje.

MAYA BAY, KOH PHI PHI, THAILAND

image

Maya Bay

SHUTTERSTOCK

Obožavatelji Leonarda DiCaprija sigurno se sjećaju plaže Maya, koja je poslužila kao mjesto radnje poznatog filma "Plaža". Glavna plaža unutar zaljeva duga je oko 200 metara, ima svilenkasto mekan bijeli pijesak, s podvodnim šarenim koraljima i egzotičnim ribama u iznimno čistom moru.

CAMPS BAY, CAPE TOWN, SOUTH AFRICA

image

Beautiful day in Camps Bay in Cape town, South Africa

SHUTTERSTOCK

Cape Town je na vrhu popisa najljepših gradova svijeta, a posebnost mu daje Camps Bay, najpopularnija gradska plaža. Okružuje je veličanstveni planinski lanac Dvanaest apostola i Stolne planine, a iako je voda hladnija zbog struja u Atlantskom oceanu, uz predivan krajolik i fascinantne zalaske sunca kupanje je savršeno.

DUGI OTOK, SAKARUN, HRVATSKA

image

Sakarun

SHUTTERSTOCK

I Hrvatska ima mnogo predivnih plaža, a među njima je i Sakarun. Smješten je u dubokoj uvali na sjeverozapadnom dijelu Dugog otoka, u blizini naselja Veli Rat, a dugačak je 800 metara. Spoj je kristalnog mora i bijelog pijeska, a potreban hlad za vrijeme najvećih vrućina pruža borova šuma kojom je plaža okružena.

PLAŽE KOJE SVIJETLE

image

Svjetleća plaža

SHUTTERSTOCK

Postoji samo nekoliko mjesta na planetu gdje možete svjedočiti ovom fenomenu. Na Maldivima, u Jamajci, San Diegu, Australiji, Tajlandu i Vijetnamu. Ovaj magični noćni efekt u moru i na pijesku proizvodi bioluminiscentni plankton.

Linker
22. travanj 2024 11:53