veliki vodič

Zasitili ste se kafića i kina? Imamo deset sjajnih prijedloga za zabavu, od vožnje Tesle do slikanja uz vino

Ako ste ‘gladni‘ zabave i ne da vam se stalno visjeti po kafićima, a i kino vam je već dosadilo, donosimo vodič s prijedlozima koji će vam uljepšati svakodnevicu. A posebno vikend!

Kada nam se prije dvije godine život okrenuo naglavačke i nastupile su razne zabrane poput zatvaranja kina, muzeja, kafića, koncertnih dvorana i otkazala se većina zabavnog sadržaja, sve što smo mogli jest šetati po vani. Tada smo ponovno naučili cijeniti vrijeme provedeno u prirodi, ali način zabave na koji smo se naviknuli ipak nam je nedostajao.

Kada su mjere malo popustile i kada su se neke stvari vratile u normalu, barem smo vratili dio osjećaja za život kakav je bio prije. Ipak, danonoćno sjedenje u kafićima nije sinonim za zabavu, zato donosimo nekoliko odličnih prijedloga za sve one koji žele svoje slobodno vrijeme ispuniti novim sadržajima, proslaviti rođendan ili se zabaviti u pravom smislu riječi. I ponešto naučiti!


Slikanje uz dobru kapljicu

Obožavate slikarsku umjetnost, doma su vam zidovi puni umjetničkih djela, a nikada se niste odvažili sami nešto naslikati? Jedan od najboljih načina rješavanja stresa definitivno je uz umjetnost, a uz to je i kreativan. Ako tijekom slikanja možete ispijati i čašu dobrog vina, zabava je zagarantirana. U Zagrebu i Splitu možete pronaći umjetničke studije koji nude ovu vrstu kreativne zabave, a može doći svatko - sa ili bez slikarskog predznanja.

image

Paint & Wine

PAINT&WINE

Paint&Wine te Art Bottega Pineli&vino slikarski studiji u Zagrebu i Splitu sami osiguravaju slikarski pribor za svakog posjetitelja te vas kroz proces slikanja vode profesionalci. Jedino što trebate ponijeti je pozitivna energija i osmijeh!


Paint&Wine

Prvi je studio u Zagrebu koji je ponudio koncept namjenjen za zabavu i opuštanje na kreativan način uz čašu vina, a osmislili su ga Stevo Došen i Martina Nikolova. Radionice se održavaju petkom, subotom i nedjeljom.

image

Paint & Wine

FOTOGRAFIJE: PAINT&WINE

Gdje?

Vodnikova ulica 10, Zagreb.

Cijena?

Cijena eventa po osobi je 170 kuna, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti na linku.

image

Art Bottega Pineli&Vino

ART BOTTEGA


Art Bottega Pineli&Vino

Prvi hrvatski wine and paint studio Art Bottega inicijalno je nastao u Splitu, potom u Zagrebu na inicijativu Stipe Mamića koji se za vrijeme studentske razmjene koju je proveo u New Yorku u SAD upoznao sa sličnim konceptom. Radionice se održavaju od četvrtka do nedjelje gdje može sudjelovati do 20 ljudi.

Gdje?

Bajamontijeva 4, Split te Palmotićeva 64a.

Cijena?

Cijena po osobi je 180 kuna, a na evente se možete prijaviti ovdje.


Rent a Tesla

Volite automobile i već neko vrijeme sanjate o tome da isprobate neki brzi automobil i da u sigurnim uvjetima stisnete gas do daske? Onda je za vas idealan način zabave "Tesla Ride Event" u sklopu kojega možete iznajmiti popularnu marku automobila Tesla i provozati se do mile volje.

image

Rent a Tesla

RENT A TESLA

Prije nego sjednete za volan, instruktor vam pokaže sve mogućnosti Tesle i njezine glavne značajke od kojih je mnogima najzanimljivija tehnologija koju Tesla pruža. Kako su nam otkrili u ASR tvrtki, koja je specijalizirana za usluge prijevoza Tesla automobilima, ruta vožnje je od Radničke 51 s parkinga ispred Zagrebtowera, prema aerodromu i nazad. Ukupno trajanje vožnje je oko jedan sat. Nakon demonstracije, možete sami provozati Teslu uz upute instruktora.

Za vožnju morate rezervirati termin, osim ako se vožnja daruje kao poklon.

Gdje?

Radnička cesta 80 ZagrebTower u Zagrebu.

Cijena?

Cijena "Tesla Ride eventa" Modelom 3 od jedan sat je 450 kuna, a ista varijanta od dva sata iznosi 780 kuna. “Tesla Ride event” u trajanju od jednog sata s novim Modelom Y iznosi 580 kuba, a u varijanti od sva sata iznosi 920 kuna. Osim toga, u ponudi je i "Celebration Tesla Ride event" - ekskluzivni rođendanski paket u trajanju od tri sata po cijeni od 1500 kuna, a uključuje šampanjac dobrodošlice, odlazak na Tesline superchargere te prijevoz do odabranog restorana/kafića/mjesta nakon "Ride eventa" unutar Zagreba.


Penjanje po umjetnoj stijeni

Željni adrenalina i testiranja vlastitih granica jako dobro će se zabaviti na penjačkoj stijeni. Dakako, ne govorimo o prirodnoj stijeni, već o umjetnoj koja se obično nalazi u fitness centrima, gdje ako se slučajno poskliznete, nećete se ozlijediti jer su uvjeti kontrolirani. Osim što ovakva aktivnost razvija mišiće ruku i nogu, oslobađa od stresa, razvija samokontrolu i osnažuje logiku.

image

Penjačka stijena u MoFit fitness centru.

MOFIT

Kako su nam otkrili iz fitness cluba MoFit iz Zagreba, stijenu može koristiti svaka osoba koja ima vještinu penjanja, ali može izabrati i opciju kako se sigurno penjati uz pomoć njihovog instruktora. Oprema se može unajmiti te ne morate biti član kluba, a u tom slučaju plaćate jednokratan dolazak. Penjati se mogu i djeca, a minimalna dob je šest godina.

Umjetne stijene možete pronaći u svim većim gradovima, a cijene za jednokratni dolazak kreću se od 50 kuna na dalje, dok je penjanje s instruktorom oko 250 kuna.


Wellness s prijateljicama

Stres je bolest modernog doba i nitko na nju nije imun (osim ako ima veliku mentalnu samokontrolu). Kada nam je svega dosta i želimo se opustiti, nekada nam treba samo odmaranje. Wellness vikend je u tom slučaju savršeni izbor, a još je zabavniji ako povedete prijateljice.

image

Wellness vikend je najzabavniji s prijateljicom!

DEPOSIT PHOTOS

Wellness programe možete pronaći u mnogim hotelima, termama i ljekovitim centrima diljem Hrvatske. Osim "namakanja" u ljekovitim bazenima, isprobajte i neku od sauna - finsku, bio s eteričnim uljima, tursku odnosno parnu kupelj koja savršeno otvara sinus i opušta um.

Nakon saune priuštite si kozmetičke tretmane od glave do pete. Započnite s licem koje nahranite specijaliziranim serumima za vaš tip kože ili pak počastite kožu glinenim tretmanom, uljepšajte nokte na rukama i nogama te se prepustite depilaciji u profesionalnim rukama. I na kraju, vi vi vaše prijateljice osjećat ćete se preporođeno uz jednu dobru masažu cijelog tijela!


Muzej čokolade

Za ljubitelje čokolade ovaj je Muzej prava poslastica - i doslovno i preneseno. U njemu možete naučiti sve o povijesti čokolade, kušati čak devet vrsta čokolade iz raznih dijelova svijeta, samljeti zrno kakaa te se fotografirati gdje god poželite. Osim toga, ovdje možete i kupiti artisan i craft čokolade te praline hrvatskih čokolatijera.

image

Muzej čokolade

MUZEJ ČOKOLADE

"Aktualne mjere uključuju ograničen broj posjetitelja u prostoru (maksimalno 100), pregrade od pleksiglasa na blagajnama i dispenzere sa dezinficijensom na više lokacija u Muzeju. Uz to se prostor redovito provjetrava te se vrši dezinfekcija svih predmeta koji dolaze u dodir s posjetiteljima. Svi djelatnici Muzeja u svakom trenutku nose zaštitne maske, te za isto molimo i naše posjetitelje (osim u trenucima degustacije). Također molimo posjetitelje da se drže mjera fizičkog distanciranja", poručuju iz Muzeja.

image

Muzej čokolade

MUZEJ čOKOLADE
image

Muzej čokolade

MUZEJ ČOKOLADE

Gdje?

Varšavka 5 u Zagrebu.

Cijena?

Cijene su sljedeće: 40 kuna za djecu od pet do navršenih 19 godina, 60 kuna za odrasle, 40 kuna za umirovljenike, 45 kuna za studente, a moguće je kupiti i obiteljsku ulaznicu za 180 kuna (dvoje odraslih i do troje djece).


Bowling

Kuglanje je zabava koja je tijekom godina nepravedno zanemarena, a jako je zabavna. U svakom većem gradu postoje kuglački centri kojinude nezaboravni doživljaj i uzbuđenje nadmetanja. Povedite prijatelje, obucite posebne cipele za kuglanje i pokažite svoje znanje.

image

Woman in club for bowling is throwing ball.

DEPOSIT FILES

U većini kuglana nije potrebna Covid potvrda, ali potrebno je rezervirati termin jer je kuglanje opet postalo vrlo tražena aktivnost, posebice sada u doba pandemije. U Bowling centru Zagreb, primjerice, atmosferi doprinosi i disco kugla te atraktivna glazba, a educirani instruktori uputit će vas u sva pravila ovog sporta.


Room Escape

Ako volite mozgalice i izazove, za vas je koncept Escape Rooma. Naime, riječ je o realističnim timskim igrama koje se igraju u zatvorenom prostoru, odnosno tematskim sobama u kojima je potrebno pronaći rješenje raznih zagonetki i naposlijetku izlaz. U igri obično sudjeluje oko pet osoba, a rok za pronalaženje izlaza je sat vremena.

image

Room Escape u zabavnom centru Amazinga.

AMAZINGA

Ovaj koncept zabave izoštrava um, potiče na timski rad i zajedničko rješavanje problema. Odlično za prijatelje i obitelj!

image

Room Escape u zabavnom centru Amazinga.

AMAZINGA


Let balonom

Ako ste željni jedinstvenog iskustva u zraku, oduševit će vas let balonom koji će vam sigurno ostati u pamćenju cijelog života. Kako nam je objasnio Igor Mikloušić iz Balon kluba Zagreb, letovi se održavaju cijele godine, ali ovise o vremenu. Drugim riječima, baloni lete samo za lijepa vremena, bilo ljeto ili zima.

image

Balon klub Zagreb

BALON KLUB ZAGREB

"Ne smije padati kiša ili snijeg, biti magla i puhati jak vjetar (iznad 3-4m/s), a temperatura ne smije prelaziti 30 stupnjeva. Da biste poletjeli balonom u Hrvatskoj morate biti član kluba, a uplatom članarine rezervirate termin na koji biste voljeli poletjeti", objasnio je Mikloušić.

Gdje?

S balonom se polijeće s balonodroma u Zagorju ako je vrijeme lijepo na dogovoreni termin. Ako nije, let se odgađa za prvi slobodni termin koji će vam odgovarati. Više informacija potražite na službenim stranicama kluba.

Cijena?

Standardne članarine iznose 1450 kuna za jednu osobu i omogućiti će vam iskustvo leta u balonu za četiri ili šest osoba. Članarina za par je 1400 kuna po osobi, a za grupe iznad četiri osobe, cijena je 1350 kuna po osobi. Osim toga, dostupna je i ekskluzivna članarina za dvoje ljudi, u balonu posebno rezerviranom samo za dvoje i pjenušcem serviranim na 1000 metara, ukupne cijene 5400 kuna. Cijena članarine za djecu do 12 godina je 850 kuna, ali moraju biti dovoljno visoka da vide izvan košare (cca 130cm).

Linker
20. travanj 2024 04:19