Inicijativa se nastavlja

Zajedno za glazbenu: Učenici sisačke škole teško oštećene u potresu sviraju u Zagrebu i traže vašu pomoć!

Na inicijativu komornog trija Crisostomo, učenici Glazbene škole Frana Lhotke dolaze u Zagreb i nastupaju u Hrvatskom glazbenom zavodu, a prihod od ulaznica namijenjen je obnovi škole.

Glazbena škola Frana Lhotke teško je oštećena u potresu koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Banovinu, a fotografija mlade violončelistice Sare Kolar obišla je Hrvatsku i svijet te postala simbol stradanja grada Siska.

Na inicijativu komornog trija Crisostomo, Sara Kolar i njeni prijatelji, učenici Glazbene škole Frana Lhotke, dolaze u Zagreb i nastupaju u Hrvatskom glazbenom zavodu, a prihod od ulaznica namijenjen je obnovi škole. Hrvatski glazbeni zavod pokrovitelj je ovog donatorskog koncerta koji će se održati u petak, 21. svibnja u 20 sati.

Čitajte i: Da glazba u Sisku ne utihne! Ravnatelj glazbene škole Frana Lhotke: 'Svima nam je bila drugi dom'

"HGZ je i sam pretrpio golemu štetu u zagrebačkom potresu, hitnu sanaciju napravili smo zahvaljujući donacijama i sada svim srcem želimo pomoći Glazbenoj školi Frana Lhotke. Već smo ugostili sjajan koncert Lane Janjanin i Matije Dedića na kojem su se prikupljale donacije za područje Sisačko-moslavačke županije, a sada svoja vrata otvaramo mladim glazbenicima iz Siska. Ovo je doista hvalevrijedna inicijativa violinista Krešimira Marmilića i sretni smo što možemo dati svoj doprinos" – kaže predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković.

image
Glazbena škola Frana Lhotke osvajala je na državnim i međunarodnim natjecanjima silne nagrada, godišnje i preko 50.
GORAN MEHKEK/CROPIX

Komorni trio Crisostomo kojeg čine Krešimir Marmilić, violina, Matija Štajcar, violončelo i Biserka Krčelić, harfa, na koncertu će izvesti djela Fritza Kreislera: Andantino u stilu Padre Martinia i Johanna Georga Albrechtsbergera: Partita in C za violinu, harfu i violončelo.

Uz violončelisticu Saru Kolar predstavit će se mladi glazbenici Andrej Vidović, Barbara Srećković, Maja Batinjan, Ivona Konjetić i Petra Kukavica uz podršku svojih nastavnika iz Glazbene škole Frana Lhotke, a na programu će biti djela Rudolfa Matza, Yoshinaoa Nakade, Johanna Sebastiana Bacha, Franza Schuberta i drugih skladatelja. Publiku će uvodnim riječima zahvale pozdraviti ravnatelj škole Tomislav Ivšić.

Ulaznice možete kupiti na stranicama HGZ-a i na blagajni HGZ-a radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati te jedan sat prije početka koncerta. Informacije o donacijama za obnovu Glazbene škole Frana Lhotke potražite ovdje.

Linker
07. prosinac 2023 08:02