CROPIX
Zabava se nastavlja

Zagrebačko kazalište mladih ponovno otvorilo svoja vrata: Program počinje predstavom za sve generacije

Nakon nekoliko mjeseci pauze, ljubitelji kazališta opet će moći uživati u dobrim predstavama. U ZKM-u vas tako čeka niz uspješnica za koje se uvijek traži karta više.

Zagrebačko kazalište mladih od danas, 27. svibnja 2020., ponovno je otvoreno za publiku, a program počinje večeras u 20 sati koprodukcijom ZKM-a i RUPER-a - H.E.J.T.E.R.I , generacijskom predstavom omiljenom svima. Na programu je od danas, 27. svibnja pa sve do 3. lipnja. 2020.

Uz ovu, u ZKM-u vas očekuju i druge uspješnice za koje se uvijek traži karta više: Huddersfield, Dobro je dok umiremo po redu i Eichmann u Jeruzalemu.

Ukratko o predstavama

H.E.J.T.E.R.I (od 27. svibnja do 3. lipnja, 20 sati)

„S ovim Zeitgeist-komadom, koji gori u anksioznoj atmosferi u kojoj živimo mi zarobljeni u produljenoj adolescenciji, povezala sam se odmah. (…) Smrt tradicije koju ova generacija na svojoj koži osjeća više nego bilo koja druga dosad, osim velike slobode, donosi i veliku neizvjesnost, a protiv neizvjesnosti najlakše se boriti upravo hejtanjem“, rekla je Judita Gamulin, redateljica predstave.

U predstavi glume: Dado Ćosić, Hrvojka Begović, Katarina Bistrović Darvaš, Ugo Korani, Luka Bulović.

HUDDERSFIELD (5., 6. i 7. lipnja, 20 sati)

Huddersfield u režiji Renea Medvešeka donosi duhovitu i vrlo potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, koji na prijelazu u novi milenij teško iza sebe ostavljaju posljedice rata, a pred sobom ne vide baš nikakvu naznaku bolje budućnosti. U takvim okolnostima i u vremenu potpune rasprodaje moralnih i materijalnih vrijednosti, čak se i kišovito jorkširsko predgrađe čini obećanom zemljom. Upravo iz te zemlje vraća se jedan od junaka ove predstave, i svojim povratkom otvara nikad riješena pitanja i traume iz vremena za koje su svi mislili da je davno zaboravljeno.

U predstavi glume: Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Tina Orlandini, Mateo Videk, Damir Šaban, Filip Nola, Bernard Tomić.

DOBRO JE DOK UMIREMO PO REDU (od 9. do 14. lipnja, 20 sati)

„Nakon predstave napustio sam dvoranu pretužan, ali i neobično osnažen. Imamo se za što boriti. Martinić i ova hrabra poštena družina nesebično su nam ponudili lekciju. Pozvali nas da jedni drugima sve manje budemo đubrad, a sve više rame oslonac, svjetionik u tami, da izvučemo klice poštenja iz podruma naših duša, čak i onda kad izgleda da je poredak umiranja/odlazaka otišao dovraga“, otkrio je kazališni kritičar Davor Špišić.

U predstavi glume: Pjer Meničanin, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dangubić, Milica Manojlović, Zoran Čubrilo, Maro Martinović, Kristijan Ugrina.

EICHMANN U JERUZALEMU (17. i 18. lipnja, 19 sati)

Po mišljenju brojnih kritičara i kulturne javnosti, najvažniji kulturni događaj u 209. upravo je ova predstava u režiji Jerneja Lorencija. Ova predstava teži propitivanju elemenata koji čine povijesni događaj s tako razornim posljedicama poput holokausta, kao i svih značenjskih slojeva koji su mu pridodani s vremenom, ona izvedbenom rekonstrukcijom nesmiljeno zarezuje u duboki usjek potpuno netaknut zlom na način na koji ga opisuje Hannah Arendt, u istraživanje osobnih tuga, strahova i istina, daleko od svake pretpostavljene banalnosti.

U predstavi glume: Katarina Bistrović Darvaš, Dado Ćosić, Frano Mašković, Mia Melcher, Pjer Meničanin, Rakan Rushaidat, Lucija Šerbedžija, Vedran Živolić.

Čitajte i:

HNK otvorio svoja vrata. Prvi na predstavi najskladniji par na sceni za koje su bračne trzavice nepoznanica

Kazalište Trešnja krajem svibnja otvara svoja vrata publici

Povratak u zagrebački HNK uz gala večer Opere

Linker
12. travanj 2024 05:51