Horoskop

Za sve je kriv retrogradni Merkur! Donosimo vodič koji će vam pomoći da ga što lakše podnesete

Do trećeg lipnja neke nam stvari neće ići po planu, stoga treba pripaziti na trenutne situacije i pripremiti teren za poboljšanje koje slijedi.

Neki ga smatraju glupošću, a drugi odličnim opravdanjem za nepovoljne okolnosti, no znate li što retrogradni Merkur zapravo znači? Naime, u određenim se periodima, promatrani sa Zemlje, neki planeti čine kao da se kreću unatrag. Iako je riječ o prividu, vjeruje se da sve ono što se događa naopako - nije dobro. Stoga, tih bi dana valjalo izbjegavati velike životne korake, potpisivanje novih ugovora, kupnja novih elektronskih aparata i kretanje na put.

Doba retrogradnog Merkura znači i izražen stres, kvarenje automobila ili kućanskih aparata i razmirice u odnosima. S obzirom na to da će Merkur biti retrogradan sve do 3. lipnja, donosimo horoskopski vodič za preživljavanje do boljih dana koji će nas dočekati početkom lipnja. Bilo to istinito ili ne, bolje spriječiti nego liječiti!

image

Doba retrogradnog Merkura znači i izražen stres, kvarenje automobila ili kućanskih aparata.

UNSPLASH

OVAN

Mnogi bi se ovnovi zbog svoje impulzivnosti mogli pronaći u nezgodnoj situaciji. Prije nego što progovorite, razmislite o poruci koju šaljete. Nije vrijeme za veće investicije pa pričekajte do lipnja - strpljenje će se isplatiti. Na ljubavnom planu moglo bi doći do nesporazuma s partnerom, no strasti neće nedostajati. Pripazite na koljena.

BIK

Ovaj bi retrogradni Merkur bikovima mogao donijeti nešto dobro. Naime, netko tko vas je brzo očarao mogao bi pokazati drugo lice, ali u toj ćete situaciji doznati i tko vam je prijatelj. Otiđite na masažu i izbjegavajte naporne treninge, a na poslu se pokušajte opustiti.

BLIZANCI

U ovom peridu mogli biste krivo tumačiti situacije koje se oko vas događaju, a to će utjecati i na samopouzdanje. Posvetite se mentalnoj higijeni, a ozbiljan razgovor s voljenom osobom odgodite za kraj ovog razdoblja jer bi moglo doći do većih nesporazuma. Ujutro i navečer napravite vježbe istezanja kako biste opustili mišiće.

RAK

Zbog nepromišljenosti biste mogli povrijediti dragu osobu - ispecite pa recite. Nova će se poznanstva činiti zanimljiva, ali imajte na umu da je vjerojatno riječ o kratkotrajnoj euforiji. Počnite se kretati i pripazite na prehranu jer bi se mogli dogoditi problemi s probavom. Poslovnih prilika još nema, ali nakon retrogradnog Merkura dolaze blistaviji dani.

LAV

Dobra vijest za lavove je ta da nakon ovog retrogradnog Merkura doista dolazi bolje sutra. Samci će šarmirati sve oko sebe, a zauzeti će odlično balansirati sva životna polja. Do tada, naoružajte se samopouzdanjem i dragim ljudima. Nova poslovna prilika mogla bi se činiti slabom, ali potreban vam je mir - vrijeme za ambicije dolazi početkom sljedeće godine. Jedite više povrća i otiđite u šetnju prirodom.

DJEVICA

Brojne će djevice ovih dana zbog obaveza biti spriječene baviti se sobom i bliskim ljudima. Imajte strpljenja, hektičan period uskoro prolazi. Ne trošite previše novca na nepotrebne stvari i priuštite si predah. Ako previše sjedite, otiđite planinariti. Promislite o ponašanju prema partneru, nekada trebamo imati više razumijevanja.

image

Vage će imati priblema na poslovnom planu

UNSPLASH

VAGA

Poslovne prilike ne cvatu - iskoristite ovo vrijeme i posvetite se ljubavnom životu. Nakon 3. lipnja slijedi poboljšanje na poslovnom planu, no partneru je potrebna vaša pažnja. Samci će privlačiti poglede na sve strane. Usporite s treniranjem i uzmite mali predah.

ŠKORPION

Škorpioni bi se mogli susresti sa značajnim promjenama, no ne očajavajte - svako zlo za neko dobro. S partnerom počnite komunicirati o stvarima koje vas muče jer šaljete pogrešnu poruku. Retrogradni je Merkur odlično vrijeme za meditaciju i prihvaćanje svojih mana, ali i vrlina. Nije dobro vrijeme za tetoviranje. Nakon lipnja smiješi se novčani dobitak.

STRIJELAC

Strijelci bi se tijekom razdoblja retrogradnog Merkura mogli pronaći u velikom kaosu. Pokušajte se povući i otkazati nepotrebne dogovore, a s partnerom budite iskreni. Samcima ovih dana neće ići po planu, ali situacija se mijenja 3. lipnja. Odlično je vrijeme za meditaciju i jogu.

JARAC

Sve pogrešne odluke koje ste donijeli prethodnih mjeseci sada dolaze na naplatu. Nemojte se opravdavati, samo će vas iskrenost izvući iz neugodnih situacija. Partneru će postati jasno koliko vrijedite, a samci će imati više udvarača. Pijte više vode.

VODENJAK

Mnogim će vodenjacima ovih dana nedostajati kreativnosti, no ne očajavajte. Izađite s prijateljima i opustite se. Voljena osoba tu je za vas i na nju se možete osloniti, ali nastojte isto uzvratiti. Probleme s mjehurom prevenirajte čajevima, a loše je vrijeme za investicije.

RIBE

Vrijeme retrogradnog Merkura vrhunac je kaosa kroz koji mnoge ribe trenutno prolaze. Slijede bolja vremena, dobro se osjećate u svojoj koži, a uskoro će to vidjeti i drugi. Priuštite si ono što vas veseli, otiđite na masažu i kažite partneru kako se osjećate. Mogli bi se javiti problemi s kralježnicom pa pripazite na držanje.

Linker
23. travanj 2024 09:06