NEJA MARKICEVIC/CROPIX
#ČITAM #GLEDAM #SLUŠAM

Vikend preporuka Jelene Pajić: ‘Nisam dugo gledala nešto toliko dobro, a riječ je o nogometu‘

RTL-ova voditeljica otkriva kako u njezinom domu za sve što radi mora imati glazbenu kulisu - uz koju često i zapleše.

RTL-ova voditeljica otkriva kako u njezinom domu za sve što radi mora imati glazbenu kulisu - uz koju često i zapleše.

#gledam

Upravo sam pogledala obje sezone televizijske serije "Ted Lasso", koja prati život trenera jednog britanskog nogometnog kluba, njegovih igrača i kolega. Na prvu, tko bi gledao seriju o nogometu, ali... Smijeh, suze, serija je toliko životna, istovremeno u određenim segmentima teška utopija. Ma, baš sam oduševljena! Topla, dražesna i divna serija koja, ako se imalo loše osjećate, popravlja raspoloženje instant. Nisam dugo gledala nešto toliko "feel good".


Oduševio me i SF film Dune, odnosno Dina. Priča prati Paula Atreidesa, sjajnog i nadarenog mladića, koji mora otputovati na najopasniji planet u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje obitelj i svog naroda. Odličan! Baš mi se dopao... Vizualno fantastičan, zanimljiva priča, neobična glazba, odlični glumci. Nisam do sad imala prilike gledati Zendayu i Timothéea Chalameta, i potpuno su me osvojili. Nestrpljiva sam oko nastavka, bit će ga zanimljivo gledati, a mislim da bih u međuvremenu i mogla pročitati uspješnicu Franka Herberta, a onda i silne nastavke.


#slušam

Ne znam kako drugi, ali ako sam doma, što god da radim moram imati glazbenu kulisu. U posljednje vrijeme vrlo često, gotovo na dnevnoj bazi, to su Bruno Mars i Anderson Paak u kombinaciji, odnosno Silk Sonic. Odlična groovy mjuza, zvuk i spotovi koji nas vraćaju u doba sedamdesetih. Brunu Marsa oduvijek pratim, volim što radi. Anderson Paak mi je donedavno bio nepoznanica, ali pomalo slušam i njegovu solo glazbu i sviđa mi se što čujem.

Čitajte i: Vikend preporuka Nike Turković: Na ‘repeatu‘ mi se vrti pravo glazbeno remek djelo


Na mojim playlistama se vrlo često nađu sati i sati Leonija Torresa, jednog kubanskog glazbenika koji je vrlo dobro poznat u svojem dijelu svijeta. A s obzirom na salsu koju obožavam, često odabir ide i u smjeru Buena Vista Social Cluba, Havana D'Primere, Marca Anthonyja, grupe PALO! i drugih poznatijih ili manje poznatih izvođača latino i salsa glazbe. Divota za rasplesati se dok nitko ne gleda.

Čitajte i: Vikend preporuka Igora Mikloušića: Knjiga najpoznatijeg psihologa i tri krimi serije

Linker
27. travanj 2024 01:59