Foto: Planetopija / PR
SLATKA KUHARICA

Veganski sladoled koji možete napraviti kod kuće

Sanjate o tome da jedete obilnu, dekadentnu porciju kremastog sladoleda, a poslije se svejedno osjećate sretno i lagano? Tajna je u zdravom receptu, a nova kuharica finskih autorica, blogerica i zaljubljenica u zdravu prehranu otkriva ih čak 80.

Kuharicu pod imenom “Veganski sladoled” u izdanju Planetopije potpisuju Virpi Mikkonen i Tuulia Talvio, a unutra ćete pronaći zdrave i slatke recepte za pripremu kod kuće. Možete naučiti pripremati sladolede na štapiću, instant-sladolede, sladoledne torte, ledene lizalice, sladoledne kreme, kremaste ledene napitke, sladoledne kolačiće i sendviče, razne preljeve i druge dodatke s isključivo zdravim, cjelovitim sastojcima: bez rafiniranih šećera, bez mliječnih proizvoda, bez glutena, s receptima za verzije bez orašastih plodova. Sa ili bez aparata za sladoled, za zabave, obitelj ili kao zdravi dekadentni desert za jednu osobu – ponekad samo od nekoliko vrhunski odabranih sastojaka. Od kremastih lizalica s borovnicom do slatko-slanog sladoleda s karamelom i kokicama, od trostruko čokoladnog frapea s metvicom do sladoledne torte s trešnjama – recepti se nižu, jedan za drugim, uz vrhunske fotografije samih autorica.

Virpi Mikkonen kreira recepte, piše i podučava o hrani (ima diplomu Institute for Integrative Nutrition iz New Yorka), a bavila se i novinarstvom. Njezin blog Vanelja dobio je Saveur Award 2015. Kao najbolje dizajnirani blog, a o njemu su, između ostalog pisali i Honest Cooking, HuffingtonPost, Yahoo Food.

Tuulia Talvio je blogerica i učiteljica joge. O njezinom blogu Uusia Tuulia pisali su Brit +Co, Camille Styles, Yahoo Food i Feedfeed.

Linker
18. travanj 2024 02:59