JESTIVO TIJESTO
18 dag maslaca sobne temperature, 20 da šećera u prahu, 3 jaja, 1 žličica vanilije, malo soli, 50 dag glatkog brašna, 2 dag praška za pecivo
Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu. Zatim dodavati jedno po jedno jaje i svaki put smjesu dobro izmiksati. Ubaciti vaniliju i sol te dodati brašno s praškom za pecivo i izmiksati tijesto. Oviti ga prozirnom folijom i pola sata ostaviti u hladnjaku. Nakon toga dio tijesta razvaljati na 5 mm debljine, kalupima izrezivati kolačiće, stavljati ih u lim obložen papirom za pečenje i peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohlađene keksiće dekorirati po želji jestivim bojama i tučenim bjelancima sa šećerom. Ako ih želite ovjesiti na bor, kolačiće prije pečenja pri vrhu izbušiti slamkom. (Tanja Kovač, Recepttura)
