Petar Santini
Indirekt Winter Edition

U Martićevoj se sprema poseban glazbeni program ovaj vikend

Najpoznatiji hrvatski festival indie glazbe, Indirekt iz Umaga, ovog vikenda u suradnji sa zagrebačkim Design Districtom organizira svoje prvo zimsko izdanje. Tim povodom će se Marketom u Martićevoj širiti zvukovi odličnih domaćih bendova.

U suradnji s Design Districtom Zagreb - prvim dizajnerskim kvartom koji promovira lokalnu kreativnu scenu unutar zagrebačke četvrti koja se prostire uz Martićevu ulicu – Indirekt festival je na korak bliže svome cilju da okupi i objedini umjetnost iz regije na jednom mjestu. Prvi su najdraži, pa je tako prvi Advent u Design Districtu u Martićevoj, ugostio i prvi Zimski Indirekt festival. Uz bogat program, onaj indirektni održat će se od 16. do 18. prosinca kada će srce Martićeve zagrijati akordi i glasovi brojnih domaćih i regionalnih bendova.

Nastupit će Nikonar (Đakovo), Sleepyheads (Zagreb), Baden Baden DJ set (Zagreb), Side Project (Zagreb), The Yellow Buzz (Zagreb), On Tour (Beograd), DJ Dom Smith (Umag) i DJ Okrugle Očale (Žur, Potlista).

Prvi Indirekt festival počeo je 2013. godine, kada je osnovan prvi istarski festival nezavisne glazbe i umjetnosti s idejom okupljanja umjetnika iz regije u intimnoj atmosferi, onoj koja briše granice između izvođača i publike. Ali zašto stati samo na tome? Postupno je mali ljetni festival navukao kabanicu i ušetao u jesensko izdanje, premostile su se granice i Indirekt se smjestio u susjednoj Srbiji, a ove godine u sklopu najboljeg adventa u Europi, došlo je vrijeme i za zimsku opremu.

Petar Santini

Market u Martićevoj

Dakle ovog vikenda posjetite Market u Martićevoj i provjerite kako zvuči i izgleda svjetionik nezavisne umjetnosti pod bijelim pokrivačem. Isti onaj koji osvjetljava pozornicu onima koji još nisu imali prilike predstaviti svoj glazbeni svijet.

Miljenko Bernfest

Indirekt kućica nalazi se tik uz pozornicu, a na njoj možete probati liker od lješnjaka, uživati u domaćem istarskom kuhanom vinu ili craft sendvičima. Točan raspored programa provjerite ovdje.

Linker
25. travanj 2024 00:44