povratak normalnog

U Laubi se nastavlja glazbeni program uz hrvatsku DJ zvijezdu Stephanie Prekali

Od 2. do 9. lipnja glazbu će u sklopu izložbe "Nova apstrakcija" puštati jedna od pripadnice nove zagrebačke DJ scene. Njezin eklektični stil ne poznaje žanrove, krećući se između house-a s puno funk elemenata i diska, do elektra i sličnih područja underground glazbe.

U sklopu projekta Murtić 100 u Laubi je od jučer, 1. lipnja, postavljena Nova apstrakcija, izložba koja predstavlja značajan i važan dio posljednjeg ciklusa stvaralaštva Ede Murtića.

Idućih deset dana u Laubi se može vidjeti preko četrdeset radova iz posljednjeg razdoblja stvaralaštva Ede Murtića i sve to uz glazbenu podlogu.

image
Predstavnica nove generacije zagrebačke DJ scene bit će glazbena kulisa izložbe "Nova apstrakcija" do 9. lipnja.
Santana Picco

Od danas pa sve do 9. lipnja tako će svaki dan od 20 do 23 sata glazbu puštati DJ Stephanie Prekali, jedna od pripadnica nove zagrebačke DJ scene.

Čitajte i: Goranka Vrus Murtić o izložba kao posveti ljubavi svom suprugu velikanu: ‘Nedostaje mi više nego ikada‘

Ova mlada glazbenica nastupala je i po raznim klubovima na području Istre i Italije, a svoj put u glazbi pronalazila je eksperimentirajući s raznim instrumentima u posljednjem desetljeću. U zadnjih nekoliko godina skupljeno znanje i vještine pretočila je u DJing.

Njezin eklektični stil ne poznaje žanrove, krećući se između house-a s puno funk elemenata i diska, do elektra i sličnih područja underground glazbe.

U setovima ne nedostaje groova, ima dovoljno ritmički tvrđih, ali i acid momenata, što dokazuje njenu sposobnost prilagodbe iza pulta. Uzimajući sve što je tijekom godina naučila na putu i u studiju, povodom izložbe pripremila je ponešto drugačije izvedbe primirenijeg tona i žanrova.

image
Uzimajući sve što je tijekom godina naučila na putu i u studiju, povodom izložbe Stephanie je pripremila ponešto drugačije izvedbe primirenijeg tona i žanrova.
Olja Milenković

Podsjetimo, nakon otvorenja, unuk slavnog Ede Murtića, Mak Murtić, s gostom Darkom Rundekom i ansamblom Živa voda održao je koncert u čast izložbe svoga djeda.

Već 10. lipnja od 20 sati na rasporedu je novi spektakl, odnosno nastup riječkog glazbenika Damira Urbana, a ulaz je slobodan.

Čitajte i: Život se vraća na ulice glavnog grada! U lipnju nas očekuje pregršt zabavnih street festivala, evo gdje ići

Linker
11. travanj 2024 17:01