Courtesy Everett Collection
FILMSKE PREPORUKE

Tri filma koja jedva čekamo vidjeti ovog ožujka u hrvatskim kinima

Najbitnija filmska dodjela nagrada je iza nas. Najbolji su primili odlikovanja, zahvalili obiteljima i prijateljima te otišli na zasluženi odmor. Za nas ostale, na redu su filmovi koje sada možemo gledati u miru.

Bilo da ste već počeli s pregledavanjem nagrađivanih oskarovskih filmova ili ste samo u iščekivanju uzbudljivog filmskog iskustva, ožujak u hrvatskim kinima nosi dobre vijesti. Odabrali smo tri zanimljiva filma čija kino distribucija počinje uskoro.

"Kapetan fantastični"

Početak prikazivanja: 9.ožujak 2017.

Glavni glumac Viggo Mortensen za ovu je ulogu nominiran za Oscara koja mu je nažalost ove godine izmakla.

Jedna neobična obitelj, sa šestero djece i osebujnim ocem, živi duboko u američkoj šumi, daleko od svih okova moderne civilizacije. Djevojčice i dječaci odgajani su u posve posebnom duhu i skladu s prirodom. No, kada ih iznenada zadesi tragedija i ostanu bez voljene majke, moraju se spustiti u normalan svijet koji ne poznaju pa počinju pravi problemi...

"Ljepotica i Zvijer"

Početak prikazivanja: 16. ožujak 2017.

Legendarna Disneyjeva bajka oživljena je ovom igranom adaptacijom o kojoj svijet već naveliko priča.

"Ljepotica i zvijer" fantastično je putovanje Belle, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, Belle se sprijatelji sa začaranim osobljem te uviđa plemenito srce i istinskog princa koji se kriju iza Zvijerova strašnog izgleda. U filmu glume: Emma Watson kao Belle; Dan Stevens kao Zvijer; Luke Evans kao Gaston, zgodan, ali plitak seljak koji zavodi Belle; Kevin Kline kao Maurice, Bellin otac; Josh Gad kao Le Fou, Gastonov strpljivi ađutant; Ewan McGregor kao Lumiere, svijećnjak; Stanley Tucci kao Maestro Cadenza, čembalo; Gugu Mbatha-Raw kao Plumette, čarobnica; Nathan Wich kao Chip, šalica; Ian McKellan kao Cogsworth, sat; Emma Thompson kao čajnik, Gđa Potts.

"Šutnja"

Početak prikazivanja: 9 ožujak 2017.

Novi film priznatog redatelja Martina Scorsesea je raskošna povijsna drama s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi.

Adaptacija romana Shusaku Endoa, o Jezuitima koji su u 17.stoljeću riskirali život da donesu kršćanstvo u Japan. Putujući u Japan, dva se svećenika suočavaju s nasiljem i progonima, da bi došli do svog mentora i propagirali kršćanstvo.

Linker
19. travanj 2024 20:00