KAKVA PRILIKA

To se ne propušta: Prenoćite u povijesnoj vili Balbiano na jezeru Como, filmskom domu dinastije Gucci!

U mjestašcu Ossuccio očekuje vas luksuz za pamćenje - orginalne freske i skulpture, mramorne kupaonice, stilski namještaj i savršeno uređeni engleski vrt.

Ako imate valjanu EU covid putovnicu, dobro društvo i želju za putovanjem u doba pandemije, jedna od top destinacija koju treba razmotriti svatko tko si može priuštiti noćenja za tisuću eura (za dvije osobe) svakako je Villa Balbiano. Smještena na zapadnoj obali jezera Como u podnožju talijanskih Alpa do daljnjeg je dostupna svim korisnicima servisa Airbnb po sniženoj cijeni, a povoda za posjet ne nedostaje.

U njoj su naime snimane scene filma ‘Dinastija Gucci‘ koji ovog tjedna stiže u kina diljem svijeta, a ona je filmski dom Alda Guccija kojeg je - sudeći prema najavama - maestralno odigrao holivudski velikan Al Pacino. Iako nikad nije pripadala obitelji Gucci, tvorcima i vlasnicima jedne od najčuvenijih i najupečatljivijih modnih dinastija dvadesetog stoljeća, luksuzna vila Balbiano se savršeno uklopila u filmsku priču.

Izgrađena je u 17. stoljeću, raspolaže sa šest spavaćih soba i šest kupaonica (u mramoru), minuciozno uređenim engleskim vrtom s osmerokutnom fontanom, vanjskim bazenom i kinodvoranom u kojem možete pogledati filmsko remek-djelo po vlastitoj želji.

A povijest građevine je isto tako fascinantna: originalno je bila rezidencija kardinala Tolomea Gallia, a proširio ju je i preuredio potkraj 18. stoljeća njegov kolega Angelo Maria Durini, čuveni kolekcionar i mecena, te poznati hedonist koji je u vili priređivao bankete, svečanosti i balove za visoko društvo svoga vremena. Interijeri zajedničkih prostorija oslikani su originalnim freskama braće Giovana Battiste i Giovana Paola Recchije, te ukrašeni skulputurama Agostina Silve - umjetnika iz 17. stoljeća, a sadašnji vlasnik opremio ju je vrhunskim stilskim namještajem koji je kupovao na aukcijama u Sotheby‘su i Christie‘su.

Čitajte i: Premijera ‘House of Gucci‘: Lady Gaga zna kako ukrasti show na crvenom tepihu, Jared Leto potvrdio trend sezone, a Hayek razočarala

Prije deset godina kompletno je restaurirana i minuciozno modernizirana pod nadzorom francuskog arhitekta Jacquesa Garcije i njegovog tima, a uz sve pobrojane prednosti njezin je glavni adut ipak - spektakularan pogled na jezero i planinske vrhove koji je okružuju. Rezervacije su dostupne od 6. prosinca u 17 sati, a u vili Balbiano možete u ovom paketu provesti isključivo - jednu noć.

Linker
23. travanj 2024 16:25