Uskoro premijera

Stižu novi nastavci omiljene serije ‘Velika‘: Elle Fanning u ulozi koja prikazuje fascinantan život ruske vladarice

Druga sezona serije s Elle Fanning i Nicholasom Houltom u glavnim ulogama stiže 20. studenog.

Hit serija "Velika“ (The Great) nominirana za nagradu Emmy, vraća se s drugom sezonom 20. studenog na HBO GO, kada u ponudu stiže svih 10 epizoda.

"Velika“ je satirična komedija o usponu Katarine Velike (Elle Fanning) od autsajderice do najdugovječnije vladarice u povijesti Rusije. U drugoj sezoni, Katarina napokon preuzima rusko prijestolje za sebe, ali ako je mislila da je svrgavanje muža bilo teško, to nije ništa u usporedbi sa stvarnošću "oslobađanja” zemlje koja ne želi biti oslobođena. Borit će se sa svojim sudom, sa svojim timom, čak i s vlastitom majkom (Gillian Anderson u gostujućoj ulozi) u pokušaju da prosvijetli Rusiju.

Pogledajte video

Vanjske i unutarnje borbe

U međuvremenu, borit će se i za svoje srce dok Petar polako prelazi iz omraženog muža u zatvorenika... Saveznik? Ljubavnik? U konačnici, Katarina će naučiti da za promjenu zemlje morate dopustiti da ona promijeni vas, da postoji tanka linija između idealizma i zablude i da će postajanje velikom od nje tražiti više nego što je mogla zamisliti.

image

Elle Fanning u ulozi Katarine Velike.

WARNER BROS.

Čitajte i: Ispred svog vremena: Kako je ruska carica pridonijela razvoju cjepiva i pristala biti dio eksperimenta

U seriji glume Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee, Charity Wakefield, Douglas Hodge, Sacha Dhawan, Bayo Gbadamosi i Belinda Bromilow. Autor, scenarist i izvršni producent serije je Tony McNamara, a ostali izvršni producenti su Marian Macgowan, Mark Winemaker, Elle Fanning, Nicholas Hoult, Brittany Kahan Ward, Doug Mankoff, Andrew Spaulding, Josh Kesselman, Ron West i Matt Shakman.

image

Druga sezona serije 'Velika' stiže 20. studenog na HBO GO.

WARNER BROS.

Žena ipred svog vremena

Katarina Velika rođena je 2. svibnja 1729. godine u Njemačkoj kao princeza Sophie Auguste Friederike von Anhalt-Zerbst, a majka ju je od malih nogu pripremala za ulogu dobre supruge, dopala se i ruskoj kraljici Elizabeti, koja je za nasljednika odabrala svog nećaka Petra. Tako se Sophie sa samo 16 godina udala za Petra III. i uzela novo ime Ekatarina.

O njezinim prosvjetiteljskim idejama, ratovima s Turskom te brojnim ljubavnicima zna se mnogo, no manje je poznata činjenica da je upravo ona poticala razvoj prvog cjepiva. Naime, upravo je tijekom režima Katarine Velike stvorena rana verzija cjepiva protiv boginja koje su u to doba harale i bile smrtonosne. U 18. stoljeću pandemija usmrtila je 60 milijuna ljudi diljem svijeta.

Linker
19. travanj 2024 08:05