Kristina Koprivica/ Facebook
KONCERTNA PREPORUKA

Sjajna kantautorica Ana Ćurčin dolazi u Zagreb

U srijedu, 23. studenoga u zagrebačkom klubu KSET nastupa izvrsna kantautorica Ana Ćurčin.

Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i koketira sa ambijentom i bluesom. Ana aktivno svira od prosinca 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njezinu glazbu publika je mogla čuti u Srbiji, u regiji i širom Europe.

Sudjelovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarist Tomo Benzon).

U siječnju 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”, a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pjesme "Remain Calm" i "Unknown". Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je suradnjom sa tradicionalnim ansamblom “Kolo” i pjesmom "Lastavice, lasto" koja je objavljena krajem ljeta prošle godine.

Linker
16. kolovoz 2022 21:18