Željko Koprolčec
KAZLIŠNA PREPORUKA

Samo jedna žena - prva monodrama Matije Prskalo

Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo, dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju?

Maria naivno ali na duhovit, komičan način, progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. Ali koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti?!

Prepoznajemo u njenoj priči kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih! Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže —dopale— i kako ih na koncu rješava? Možemo li je razumjeti? Pogledajte u predstavi "Samo jedna žena".

Premijera predstave je u petak, 3. ožujka u 20h u Histrionskom domu.

Željko Koprolčec

Matija Prskalo je poznata filmska, televizijska i kazališna glumica. Glumila je u brojnim filmovima, tv serijama i kazališnim predstavama, a sad se prvi put okušava i u monodrami. Redatelj predstave je Đuro Roić.

Linker
19. travanj 2024 01:03