Getty Images for Disney
Završnica Marvelovog blockbustera

Ruše sve rekorde: Novi 'Osvetnici' zaradom od prvog vikenda ispisali povijest

U samo pet dana od prvog prikazivanja, završnica Marvelovog blockbustera produkcijske kuće Disney obara sve rekorde na svjetskim i američkim kinoblagajnama.

Posljednji dio sage o Marvelovim junacima, 'Osvetnici: Završnica' izazvao je histeriju među obožavateljima koju su jedva dočekali ovaj nastavak, no ujedno je izazvao i tugu s obzirom na to da je riječ o posljednjom nastavku.

Nastavak je ušao u povijest i oborio rekorde sa zaradom od nevjerojatnih 350 milijuna dolara u Americi i 1,2 milijarde dolara na svjetskoj razini. Prethodni dio filmske uspješnice - 'Osvetnici: Rat beskonačnosti' koji je u kina stigao u travnju 2018. godine zaradio je na otvaranju 640 milijuna dolara. Oborili su tako vlastita očekivanja nakon što su od premijere u Americi očekivali zaradu od 260 milijuna dolara.

LOS ANGELES, CA - APRIL 22:  Brie Larson (R) attends the Los Angeles World Premiere of Marvel Studios'
Getty Images for Disney

Ovim iznosom srušen je s trona film 'Brzi i žestoki 8' iz 2017. godine koji je držao rekord po zaradi od prikazivanja prvog vikenda. Ovo je 22 nastavak Marvelove sage koja je započela još 2008. godine prikazivanjem 'Iron Mana' kojega je utjelovio u svim nastavcima Robert Downey Junior.

LOS ANGELES, CA - APRIL 22:  (L-R) Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Jeremy Renner, and Chris Hemsworth speak onstage during the Los Angeles World Premiere of Marvel Studios'
Getty Images for Disney

Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Mark Ruffalo i Brie Larson dio su glumačke postave. Inače, kritika je dočekala nastavak s odličnim ocjenama, a u hrvatskim kinima je na rasporedu od 25. travnja.

Linker
23. travanj 2024 08:53