Anthony Brooks
 Borut Planinc
projekt Art Park

Ribnjak izgleda super! Sivi zidovi postali su umjetničko platno, zavirite u galeriju na otvorenom

Jedinstvena street art galerija na otvorenome osvanula je na Ribnjaku i šetnju tim parkom učinila još ljepšom i šarenijom. U sklopu ovogodišnjeg programa projekt Art park sivi pošarani zidovi pretvorili su se u umjetnička platna kojima su se poslužili gosti iz Argentine, Amerike, Portugala, Engleske, Srbije te Hrvatske.

Svoju ljetnu priču Art park je sredinom lipnja preselio na novu umjetničku adresu - zagrebački park Ribnjak čime je centar grada dobio novu lokaciju za sve ljubitelje ulične umjetnosti.

Radovi jedanaest hrvatskih umjetnika obilježili su privremeni postav galerije na otvorenome dok su u sklopu proširenog umjetničkog programa Art parka sivi betonski zidovi na Ribnjaku postali inspiracija za oslikavanje umjetnicima iz Hrvatske i cijelog svijeta. U Zagrebu su tako svoj trag ostavili Anthony Brooks iz Chicaga, Cazer iz Londona, Nomen iz Lisabona, Utopia iz Sao Paula, More than words iz Dortmunda te Prizmu čija je serija uličnih radova s oštrom porukom Fuck Wars! obišla svijet. Hrvatske su umjetnike predvodili Lunar, Smack, Poster, Chez, Kismo, Tilto One i Kruno Thorn dok su poseban estetski doprinos street art galeriji dale ženske snage - Jana Danilović iz Beograda i Klarxy, Hana Tintor i Artikal 31 i Fio Silva iz daleke Argentine.

Borut Planinc
Lunar & Fio Silva

"Mislim da je projekt Art park sjajan jer poziva umjetnike da rade u drugačijem zajedničkom javnom prostoru. Kod ulične umjetnosti navikli smo na velike zidne površine uz cestu, a ovdje ste okruženi brojnim aktivnostima čiji je veliki dio i ulična umjetnost. Zagrebačka umjetnička scena me se dojmila i čini se kako je uzela maha što gradu daje nove zanimljive boje", kazao je street umjetnik Anthony Brooks.

Borut Planinc
Anthony Brooks

Borut Planinc
Hana Tintor

Street art galerija ostat će dostupna za razgledavanje na Ribnjaku i nakon završetka ovogodišnjeg izdanja Art parka, 8. rujna 2019. U svom posljednjem tjednu održavanja, Art park osim umjetničkog nudi i glazbeni i filmski program, uz neizostavnu priliku za ping-pong, čitanje Frakturinog naslova kod "Drva za čitanje" ili osvježenje u hladovini.

Borut Planinc

Do kraja tjedna glazbu u Art parku na Ribnjaku puštat će hrwoE, Šimun Stankov, Kuna, u četvrtak će atmosferu podići mlada talentirana glazbenica Anya dok će petak proteći u znaku poznatog gradskog izazova Cajtnot čiji je start i cilj baš u Art parku. Za sve koji ne znaju - Cajtnot je zabavan gradski izazov te prilika za interaktivan razgled grada uz timski limitirano vrijeme čime sudjelovanje postaje još uzbudljivije.

Borut Planinc

Borut Planinc

Borut Planinc

Borut Planinc
Artikal31

Borut Planinc
Jana Danilovic

Borut Planinc
Klarxy

Borut Planinc
Prizmu

Borut Planinc
Tilto

Linker
16. travanj 2024 11:52